Меню

Избрани новини

Фен зона

Експерти от центъра за диви животни се обличат като лисици, докато хранят бебе (видео)

Снимка: The Richmond Wildlife Center

Подобна практика има и в Китай

 

Новородено малко на дива лисица е взето под грижите на служители в център за диви животни във Вирджиния. Докато се грижат за него, те слагат маска на лисица, така че „бебето да не свиква с хората и да се върне по-лесно към природата“, съобщи Euronews.

 

Персоналът на Центъра за диви животни в Ричмънд, Вирджиния, прави всичко възможно, за да се грижи за малкото лисиче, което се нуждае от тях. За да запазят максимална естественост, те трябвало да използват въображението си. Изпълнителният директор на центъра Мелиса Стенли решава да носи хиперреалистична маска на лисица и да храни малкото със спринцовка.

 

В публикация във Facebook центърът обясни, че „маскарадът“ помага за минимизиране на човешкия шум и създаване на визуални бариери.

 

 

„Важно е да се гарантира, че малките отгледани извън дивата природа, не са привикнали към хората", се казва в публикацията. „Такива мерки увеличават вероятността малките лисици да могат да се интегрират отново в дивата природа в бъдеще."

 

Стенли каза, че лисицата е пристигнала в центъра на 29 февруари. Намерена е от мъж, разхождащ кучетата си. Мислейки, че е коте, мъжът предал находката на Ричмъндското общество за предотвратяване на жестокостта към животните. Бебето било на по-малко от един ден, по това време парче от пъпната връв останало на корема му.

 

Служителите на центъра са опитали да намерят майката лисица, за да съберат семейството. Хралупата й обаче била празна. Предполага се, че в района е имало лов на лисици. Стенли каза, че смята, че бебето лисица или е избягало от капана, или е паднало от задната част на камиона на трапера.

 

От центъра се редували да хранят домашния любимец на всеки два до четири часа, докато носели маска на лисица на лицата си. В близост до бебето е поставена мека играчка, която трябва да имитира майката.

 

„Целта е животните да бъдат пуснати обратно в дивата природа, да им се даде по-добър шанс за оцеляване, да им се позволи да разпознаят собствения си вид, да се възпроизвеждат и да продължат популацията“, каза Стенли.

 

Подобна практика има и в китайските центрове за панди, където гледачите се обличат като панди за да се предотврати свикването на животните с хората.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати