Меню

Избрани новини

Звездите

Джъд Лоу ще изиграе младият Дъмбълдор в предисторията на „Хари Потър“

Джъд Лоу

Филмът се очаква да излезе след година и половина

В продължението на "Фантастични животни" по сценарий на шотландската писателка Джоан Роулинг, действие в който се развива 65 години преди първия "Хари Потър", ще се появи магьосникът Дъмбълдор. В неговият образ ще се превъплати Джъд Лоу, съобщи режисьорът на лентата Девид Йейтс.

В киносагата за младият магьосник, белобрадият професор са играли Ричард Харис и Майкъл Гембън.

"Лоу ще изиграе Дъмбълдор, такъв какъвто е бил много преди да застане на чело на училището за магия "Хогуортс", познат от книгите и филмите за Хари Потър. Ще го срещнем няколко десетилетия по-рано, когато той все още преподава в училището Трансфигурация", се казва в изявление на създателите на бъдещата лента.

Според режисьора на филма, новият сценарии на Роулинг води историята в едни все по-тъмни времена на магьосническия свят.

"Джъд Лоу е феноменално талантлив актьор, на чиято работа се възхищавам от дълго време, очаквам с нетърпение да го видя на снимачната площадка. Сигурен съм, че той блестящо ще разкрие неочаквани аспекти от характера на Албус Дъмбълдор, докато Роулинг разкрива един напълно различен период от живота му." - добавя Йейтс.

Първият филм, "Фантастични животни и къде да ги открием" излезе през ноември миналата година и събра 813 милиона долара.

Продължението, в което ще се снима Джъд Лоу, ще бъдат пуснато две години след първия филм. Името все още не е потвърдено.

Освен Лоу, в продължението на "Фантастични животни" ще се включи още водещ актьорът Еди Редмейн като магическия зоолог Нют Скамандър и Джони Деп в образа на тъмния магьосник Грин де Валд.

Станислав Яневски

Не всички киномани обаче посрещнаха завръщането на Деп с възторг и в специализираните сайтове бе предизвикана полемика за ролята му.

Самата Роулинг заяви след премиерата на първия "Фантастични животни", че той ще бъде последван от още четири филма.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати