Меню

Избрани новини

Звездите

Данчето Христова тръгва на околосветско с песен на уста

Певицата твърди, че никога не е искала да бъде №1

Макар преди дни да пя в Зала 1 на НДК в последния си самостоятелен рецитал, Йорданка Христова, която отбеляза 55 години професионален пъ,т няма никакво намерение да престава да пее.

На естрадната легенда й предстоят няколко пътешествия, които ще комбинира с музика.

"На 28 ноември отивам в Русия, до края на годината ще ида в Турция да пея за българската общност. Догодина имам предложения за няколко европейски столици и есента на 2019 г. ще имам доста изяви в Америка и Канада. Мога да ида и в Далечния изток", коментира следващите си участия примата на естрадната сцена пред "Монитор", като обяснява, че „последен самостоятелен“ не означава, че ще спре да пее.

Тя благодари на трима души, които много са й помогнали за концерта организиран изцяло от самата нея – дъщеря й, братовчед й и режисьорът Петър Бакалов.

Ако някой каже - "Ето ти 70 хиляди", може и да направя, може и да е по-различно, но да се наема отново сама да правя такова нещо – нямам сили вече!"

Йорданка Христова прави и равносметка за 55-годишната си кариера:

"Човек се учи непрекъснато. Пея толкова години и все още не знам много неща за тази магия на сцената. Нямате представа колко съм щастлива от тази енергия, която беше в зала 1. Мои познати се обаждат и ми казват: "От два дни не съм си взимал лекарствата, защото ти лекуваш“, „Болеше ме глава, като дойдох, и след концерта ми мина".

Певицата призна, че обича да работи с Орлин Горанов, Васил Найденов, Георги Христов. Като най-труден момент в кариерата вижда януари 1990 г. Имало е кратък момент, в който не е можела да пее.

За седмица се оправя, но е преживяла голям стрес.

"Никога не съм искала да бъда номер едно. Като отида на фестивал, винаги много се подготвям, но никога не съм разочарована, ако не взема награда.- споделя Йорданка Христова - Да, много съм щастлива да ме оценят, но не отивам за победа. Хубава е спортната злоба, но я нямам. Нямате представа аз как си пилея времето. Занимавам се с какво ли не, събирам се, когато трябва да направя нещо, правя го, и после пак - гледам си сериалчета, чета си книжки, играя карти, приятели имам много. Не бих могла да живея с огледалото пред мен, с моя образ в него и да вървя само напред в тази посока."Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

Според вас кое е най-важното, което трябва да предприеме държавата и обществото за да се спре насилието над партньори?

 

Покажи резултати