Меню

Избрани новини

Музика

P.I.F. отново на сцена

Рок групата от 90-те преиздава емблематичните си песни

Група “P.I.F.” преиздава своите най-популярни „слънчеви и облачни песни“ в двоен диск, а събитието ще бъде ознаменувано с концерт на две сцени на 7 декември в клуб City Stage в София – съобщи в сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България“ фронтменът на бандата Димо Стоянов.

Слогъна на специалната вечер е „Горещо, с много рокендрол“.

На концерта групата ще изпрати старият си басист и официално ще представи новия – Христо Михалков. Който между другото отскоро е млад татко.

С носталгия Димо си припомня първия им концерт във Варна. Тогава са излезли на сцена като подгряваща група пред 1000 души.

Въпреки близо 30-те години музикална дейност музикантите все още изпитват сценична треска преди изява.

Настроението на всяка песен е свързано с това, какво се случва с всеки един от членовете в групата, твърдят Димо и басиста Ицо.

А най-суровия критик на творчеството на P.I.F. е Ая - малката дъщеря на Димо – споделя гордият татко.

Ако малката запее някоя песен – значи е одобрена.

Групата е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 във Варна под името „Resemblence“. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 год. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян БоневЖеляз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 год.издават дебютния си албум П.И.Ф., който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни: Приказка, Колело и Пътуване. Този албум им носи и наградата на MM за албум на годината.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати