Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Не искам интимност толкова често колкото мъжът ми го желае – мнението на специалистите

В колонката „Елза отговаря“ получих типично женски въпрос свързан с отношенията между мъжете и жените.

Наша читателка пита:

„Здравей Елза, мъжът ми не разбира защо не желаяинтимност толкова често като него. С течение на времето осъзнах, че не ми се иска толкова често, колкото на моя мъж. И двамата работим, прибирам се уморена и нямам желание толкова често. В този случай, мъжът иска орална любов, но това също изисква активност и желание за интимност. Когато му кажа, че не искам да правя любов , той се обижда и си мисли, че не го желая. Какво да правя, не съм фригидна, има дни когато също ми се иска да правя любов и ми харесва да го правя, просто понякога съм прекалено мързелива за да се движа. Какво да му обясня?“

За да е напълно безпристрастен съвета ми се допитах до зряла жена с дългогодишен опит в отношенията, мъж и професионален психолог. 

Мнението на мъжа: "Ако си уморена можеш да му доставиш удоволствие с ръка – помастурбирай го.  Много жени незаслужено пренебрегват така наречената „хендджоб“ (работа на ръка) от интимния си кръгозор. Това е един много приятен и неактивен начин на интимност.

По време на тази игра самата ти може да се възбудиш и да бъдеш обладана от прилив на страст. Опитай. И не няма нужда да ми благодариш за съвета."

Становището на жената: "Имате различни интимни потребности. Но в една двойка трябва да се правят компромиси, трябва да има разбирателство. Така че единият трябва да отстъпи и да се съгласи с другия, без да се сърди или да се чувства експлоатиран, защото иначе, по-темпераментния партньор ще кривне от семейното ложе и ще намери удовлетворение другаде..."

Какво мисли нашият психолог Димитър Горчев: "Как беше преди? Винаги ли е било така или ситуацията се промени наскоро? Здравословно добре ли сте? За да изключите здравословни причини препоръчвам среща с лекар. "Ленивостта" може да е причинена от хормонален недостиг, ниско кръвно налягане или дори депресия. Желанието при жените се проявява и формира по-трудно от това при мъжете. За да се настроите за любов, трябва да се отпуснете, а в съвременното ни ежедневие това е трудно дори и у дома, дори да лежите в леглото си пак се получава по-трудно – работа, проблеми, деца, техните проблеми -. всички това заема целият ни ден. И понякога именно само през нощта имаме време да помислим за тези проблеми. Ако е така каква е вашата роля в ситуацията?

Предлагам следното: Научете се как да изключите проблемите и да започнете да се наслаждавате на почивката веднага след като се върнете у дома. Как да направите това? Можете да преразпределите отговорностите, може останете сама със себе си или обратно, да си говорите за нещо със съпруга си, или да се разходите навън. Защото, ако си затворите очите за ситуацията сега, рано или късно тя ще прерасне в по-голям проблем."

И ти Попитай Елза всичко, което ви вълнува и ще получите приятелски съвет!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза