Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Как да опаковате за пътуване в 10 лесни стъпки

Улеснете пътуването си, бъдете разумни и се подгответе добре

Често пътувам и точно толкова често откривам пропуски, които съм допуснала при опаковането на багажа. Мои приятели са ме питали за съвети относно багажа и пътуването си, днес реших да споделя натрупания опит плюс още някой друг съвет открит в интернет.

Ето най-добрите съвети за опаковане и подготовка преди пътуване:

    •
    Вземете лек багаж, ако искате да пътувате леко. Ако можете да пътувате само с ръчен багаж, направете го. Опитайте да вземете половината от нещата, които ви трябват и два пъти повече пари. Покупката  на нови неща можете да превърнете в забавна част от приключението.
    •
    Пригответе си маска за сън и тапи за уши. Това ще осигури по-голямо удобство докато пътувате със самолет, влак или в хотелската си стая. Някои авиокомпании (от по-висок клас) предлагат подобни аксесоари на дългите си полети, но най-добре не разчитайте на това.
    •
    Превърнете празният куфар в пространство. Навийте дрехите си на руло, вместо да ги сгъване, така те заемат много по-малко място. Неща като чорапи, бельо и аксесоари пъхнете вътре в обувките или други неща с празни кухини, които взимате. Не оставяйте неизползвано място.
    •
    Поставете кашмир, шал или саронг във вашия ръчен багаж. Така ще можете да ги използвате като одеяло в самолета, шал ако ви стане студено или вечерна разходка навън.
    •
    Пакетирайте. Кутията за сандвич може да бъде използвана за подреждане на вашите аксесоари, вакуумните опаковки торбички могат да спестят място, а торбите за боклук имат различни употреба (торбичка за пране, съхранение на обувки и) т.н.
    •
    Заменете летищните закуски със собствени. Можете да си спестите малко пари и да залъжете глада в случай че имате закъснение на полета.
    •
    Създайте разделение. С две думи опаковайте в куб. Ако решите да посетите повече от един град по време на пътуването, опаковането на кубчета ще държи куфара ви подреден и ще ви спаси от опаковане и разопаковане.
    •
    Споделете вашето пространство. Ако пътувате като двойка или с приятел? Разделете дрехите си между двата куфара в случай, че един от тях се загуби по време на полета. Така все пак ще имате какво да облечете.
    •
    Носете си удължител и мулти-гнездо. Въпреки че по-новите хотели имат USB портове в стаите, е най-добре да имате допълнителен изход за зареждане на всички ваши електронни устройства наведнъж.
    •
    Направете фотокопия преди да напусне дома. Ако пътувате извън страната, направете две фотокопия на паспорта си. Използвайте вашия смартфон за да правите снимки на колата си в гаража на летището и направете същото с вашия багаж и съдържанието му, в случай, че се изгуби.

С тези лесни десет стъпки ще улесните своето пътуване, ще спестите грижи и време, което да използвате за приятни изживявания.

Приятно пътуване!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати