Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Как да започнем годината на чисто

Снимка: Уикипедия

Често се чудим как да загърбим миналото и да започнем на чисто

Дали край на връзка с гаджето, пропуснат шанс за бизнес сделка или пък отегчение от еднообразна и нежелана работа, размислите по темата за скъсване с миналото на Паулу Коелю могат да ни помогнат да продължим напред.

Оставете миналото в миналото. Не се опитвайте да се държите за някаква ситуация или човек. Ако твърде дълго, продължи един етап в живота ви, няма да можете да намерите смисъл и щастие в нов етап.

Разбира се, може да си кажете, няма да предприема следващата стъпка, докато не разбера защо това, което ми се струваше важно и неизменно, е загубило всякакво значение. Но такова отношение към ситуацията ще умори вас и близките ви.

Всичко минава, и ние трябва да се пуснем от миналото, без значение колко трудно може да бъде.

Всичко в този видим свят е отражение на това, което се случва в нашето сърце. Само като се освободим от тягостното чувство на застой, ще освободим място за нови преживявания.

Напуснете миналото. Отървете се от него. Не забравяйте, че никой не е имунизиран от поражението. Основното нещо е да се продължи напред.

Не очаквайте нищо в замяна, не очаквайте, че някой ще оцени усилията и страданията ви. Спрете да се тревожете с една и съща мисъл, спрете да мислите за това, което сте загубили - то само трови живота ви.

Няма нищо по-опасно от отрицанието, че отношенията са стигнали до края или постоянно да се отлага решението до подходящия момент.

За да се започне на чисто, трябва да се остави миналия етап в миналото. Не от гордост или слабост, а просто защото то вече не се вписва в живота ви. Кажете си, че миналото не се връща. Да, това звучи изтъркано, но да се направи това е от съществено значение.

Така че спрете да живеете в миналото и започнете живот в настоящето.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати