Меню

Избрани новини

Звездите

Столичните общинари награждават Васил Найденов с почетно звание

Васко Кеца ще бъде обявен за „Почетен гражданин на София“

Обичаният от три поколения фенове естраден певец Васил Найденов ще получи званието „Почетен гражданин на София“ от Столична община, научи репортер на LifeOnline.bg.

Предложението изпълнителят на "Телефонна любов" да бъде отличен по този начин бе отправено в понеделник от Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет, а в четвъртък мнението си ще дадат и общинските съветници.

Призив Васко Кеца да стане почетен софианец отправиха от сдружение "София - вечна и свята" с писмо. В него композиторът и поет Михаил Белчев посочва, че Найденов е "не само талантлив и признат автор и изпълнител, но и изключително отговорно ангажиран с родния си град София".

По традиция, всички присъдени през годината почетни звания от Столична община се връчват на тържествената сесия на СОС в Деня на София - 17 септември, пише "Монитор", цитиран от ПИК.

Междувременно легендарният певец стана част от второто издание на българо-македонското турне "One Love", зад което отново застават продуцентите Иван Хритов и Андрей Арнаудов.

То се провежда под формата на напълно безплатен фестивал с 12-часова програма, включваща различни стилове музика, фолклор, детски театър и вокални групи, популярни изпълнители от двете държави, stand up комици и кулинарни презентации.

Филип КиркоровКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза