Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Руски модел проплака „В Москва свършиха тампоните…“

Цените на козметиката скочили пет пъти

 

Московчанката Анна Леонтиева, която за известно време беше съпруга на Агдрей Цинис - бивш заместник-държавен секретар на Министерството на образованието на Латвия, но след края на брака си се върна отново в Русия, разказва за ситуацията в родината си в момента. 

 

Анна работеше като модел и нейните снимки често красяха кориците на местни лъскави списания, но и сега поддържа контакт със старите си приятели в Латвия. В разговор за изданието "Privātā dzīve" тя разказа как живеят московчаните сега.

 

Според Анна, заради новите закони, когато се обсъждат събития в Украйна, човек трябва внимателно да следи какво изрича. Нямало проблеми с храната, само захарта изчезна - и евтината, и скъпата.

 

Заради санкциите и нападението над съседна Украйна, Русия е подложена на безпрецедентни икономически санкции и изолация от останалия свят.

 

Всички световни марки, които обявиха, че напускат руския пазар, го направиха, въпреки че Coca-Cola все още се намира в магазините. „Вероятно заради натрупани в складовете количества“, предполага моделът. 

 

 

Но заместването на вноса на хигиенни продукти с местно производство, не всичко е толкова гладко. 

 

„Съжалявам за деликатните подробности“, казва Анна, „но тампоните поскъпнаха пет пъти“

 

Тя добави, че много стоки са изчезнали, а произведените в Русия артикули, които ги заменят, значително са скочили в цената, например шампоаните. 

 

Занапред ще бъде доста по-трудно, предполага тя, да се купи добра козметика в Русия.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати