Меню

Избрани новини

Клюкарник

Кристиан Костов излезе на протест срещу войната в Украйна по улиците на Москва (снимка)

Актьорите от Сатиричния театър също призоваха Путин да спре с инвазията

 

Послание за прекратяване на огъня бе изпратено от улиците на Москва от момчето чудо, дало на България рекордното второ място на Евровизия именно в Украйна - Кристиан Костов.

 

Роден и отрасъл в руската столица, той се включи в митингите, които в момента се разразяват там, с призив за оттеглянето на Путин. 

 

"Всички сме в шок, уплашени сме, не знаем какво да очакваме. Излизаме по улицата, правим митинги. Само първия ден има задържани над 1700 човека. Но има доста повече, за които не знаем. Хората тук са уплашени. Всеки ден се събуждам в ужас и лягам в същото настроение. Надявам се всичко това да мине колкото може по-бързо", каза певецът пред NOVA. 

 

В деня на инвазията Крис публикува интересен арт кадър, в който съцето и тялото му са пронизани от огнени мечове, и написа: "Светът в болка Той започва и завършва в пламъци Ние го изградихме, за да се огъне и счупи отново".

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kristian Kostov (@kristian_kostov_official)

 

 

Българските актьори от Сатиричния театър също казаха "НЕ на войната!".

 

Това беше призивът, който Любо Нейков, Александра Сърчаджиева и други отправиха от сцената на Сатиричния театър в третата вечер от началото на руската инвазия в Украйна.

 

Апелът им за мир бе изписан върху голям плакат, който артистите държаха в края на представлението "Всички освен мен".

 

Пацифисткият зов бе посрещнат с много аплодисменти и накара българския аниматор с номинация за "Оскар" Теодор Ушев да отправи извинение към тях.

 

 

Причината - като част от многобройните си коментари във връзка с войната, той разкритикува българската интелигенция, тъй като по думите му повечето от тях "подкрепят Путин и съветват Украйна да се предаде. Това обяснява защо в България имаме мизерна култура и изкуство".

 

Примерът на Нейков и компания обаче го кара да преосмисли позицията си.

 

"Окей, не бях прав. Току-що видях нещо, което ме развълнува дълбоко... Извинявам се за този пост!", призна Ушев, като допълни по адрес на актьорите от "Всички освен мен" - "Велики сте, абсолютно велики".


 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза