Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Equinox класираха България за финала на Евровизия на 12 май в Лисабон (видео)

Блестящото изпълнение на българската формация беше шумно аплодирано

Европа харесва нашата песен и доказателството, е че българската формация Equinox се класира за финала на Евровизия 2018  в събота в португалската столица.

Групата предвождана от Жана Бергендорф се представи блестящо на първия полуфинал и заслужено получава правото да се бори за победа на големия финал.

Останалите класирани за финала са: Кипър, Гърция, Ирландия, Албания, Израел, Чехия, Естония, Финландия и Литва.

България се пребо със силната конкуренция, тъй като най-силните изпълнения бяха събрани именно в първия полуфинал.

Нашата песен с модерно звучене се казва "Bones", а в състава на "Equinox" са блестящите изпълнители Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

19 страни се бориха за 10 места на финала, който ще бъде на 12 май. За българската песен могат да гласуват общо 21 държави.

Според букмейкърите България е със сериозни шансове да се класира в топ 10 като според коефициентите на залаганията ни се отрежда седмо или осмо място.

Това обаче е много относителна класация, която често се променя.

Досегашния спряган за победител Израел падна до трето място след първи полуфинал, като в този момент за победител е сочен Кипър.

Букмейкърите сгрешиха и в преценката си за Ирландия и Албания, които според тях нямаше да стигнат до финал.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза