Меню

Избрани новини

Фен зона

Диляна Попова разби митовете за остров Бали! (видео)

Тя е разочарована от липсата на грижа за околната среда

 

Моделът и актриса Диляна Попова развенча мита, че индонезийския остров Бали е райско кътче, на което ще си прекарате страхотно.

 

Островът, който е нарицателно за лукс и разкош, и е мечта за мнозина, не оправдал очакванията й.

 

Диляна сподели, че не е изненадана от бедността на местните, нещо, което се среща често по екзотичните островни държави, която се вижда извън луксозните резорти създадени за туристите.

 

Лошо впечатление й направило отношението на местните към природата и липсата на каквато и да е грижа за опазването й.

 

„Държавата там не ги учи как и къде да си изхвърлят боклуците на определени места. То няма кошчета по улиците. Изхвърлят в океана или в някакви ями…  Това наистина много ме натъжи. Вижда се, че просто нямат това усещане да си пазят страхотната природа, която имат.“ , описва мизерията на острова красавицата.

 

 

Попова, която посети Бали за първи път през април, отбеляза, че 300 милионната държава има огромно производство да всякакви пакетирани храни, добавки и др. продукти, опаковките от които се изхвърлят в океана.

 

А после се оказват на плажовете, където чистачи ги събират и най-вероятно отново ги хвърлят в морето, разказва с разочарование тя.

 

41 годишната актриса сподели и друго разминаване на очаквания с реалност.

 

„Не знам защо си мислех, че Бали има страхотни плажове. Може би на някои други острови да е така, но на Бали бяха твърди, влажни и с тмнокафяв цвят.“, тъмният цвят на пясъците се дължи на вулканичната дейност на архипелага, така че не очаквайте бели плажове, каквито сте свикнали да виждате от рекламите, обясни още Диляна.

 

 

Попова подчертава, че не е почитателка на масовия туризъм, а Бали се оказва точно такова. LifeOnline.bg пътешественик, който преди години посети острова го определи като „Слънчев бряг за австралийци“.

 

Поради лошата инфраструктура и голямата популация, задръстванията и огромния трафик са неразделна част от ежедневието на острова, където милионите обитатели разполагат с безброй превозни средства предимно мотопеди.

 

Този факт придружен от изключително бавното и усложнено придвижване на Бали още повече обезсърчило нашата хубавица.

 

Към това трябва да се добави и ужасният ефект и миризма на изгорели газове.

 

Индонезия е рекордьор и по изсичане на гори за дървен материал и за освобождаване на парцели за индустрията.

 

 

 

Почерпихме от личния опит на нашият LifeOnline.bg пътешественик бихме посъветвали Диляна, а и всички наши читатели копнеещи за красива и чиста природа на разумна цена да посетят някой от хилядите острови на друг екзотичен архипелаг в югоизточна Азия – Филипини.

 

За разлика от Индонезия, от години във Филипините са приети сериозни закони за опазване на природата и морските видове, които се спазват строго.

 

Местните също отдавна са осъзнали, че природата им е най-голямото им богатство и се стремят да я опазят максимално чиста.

 

В страна е ограничена употребата на пластмасови и полиетиленови продукти и аксесоари за еднократна употреба, които са заменени от дървени, бамбукови и хартиени такива.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати