Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Тайланд спасява природата! Кралството забрани найлоновите торбички! (видео)

Страната е на шесто място в света по изхвърлен в моретата боклук

Кралство Тайланд направи поредна стъпка в борбата с унищожаването на природата и започна годината, със забрана найлоновите торбички за еднократна употреба в големите магазини. Целта на правителството е до 2021 г. те да бъдат забранени изцяло, за да се намали замърсяването на природата.


Тайланд е шестата държава в света по размер на боклука, който хвърля в морето, коментира министърът на природните ресурси Вараут Силпа-Арча, цитиран от агенция "Ройтерс".

"През последните пет месеца паднахме до десето място благодарение на сътрудничеството на тайландския народ.", заяви министърът.

По данни на министерството държавата е намалила с 2 млрд. броя найлонови торбички, които ползва – или 5765 тона още в първата фаза на кампанията, насочена към това да стимулира потребителите да се откажат от употребата им.

Тайландската държава разшири и защитените територии и националните си паркове. Вдигна таксите за посещението им и се зае да възстанови природния баланс в региона.

Най-голямата стъпка е проектът за съживяване на кораловите рифове в Андаманово море и по-специално решението за затварянето на най-голямата туристическа атракция „Мая Бей“ на остров Пи-Пи Лей.

Поради гигантските потоци от туристи и лодки, рифът там загина. Сега учени засаждат нови растения в опита да върнат флората и фауната в прочутата от филма на Леонардо ди Каприо „Плажът“ лагуна.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати