Меню

Избрани новини

Пикантерии

Жена съди Netflix за 170 милиона! (видео)

Обвинява авторите на сериал Baby Reindeer в лъжа и уронване на престижа

 

Жена, за която се смята, че е вдъхновила хитовата драма Baby Reindeer да създаде героиня на име Марта, съди своя създател и Netflix. Фиона Харви иска 170 милиона долара обезщетение от услугата за стрийминг като компенсация за нанесените й щети, пише BBC .

Харви каза, че сериалът, който изобразява Марта като преследвач, е измислица.

Тя обвини стрийминг гиганта Netflix и шотландския комик Ричард Гад, който е написал и участвал в сериала, че са излъгали и клеветили нейната история.

В делото срещу Netflix се казва, че твърдението на сериала, че поредицата е базирана на истинска история, е „най-голямата лъжа в историята на телевизията“.

„Това е лъжа, изречена от Netflix и създателя на сериала Ричард Гад от алчност и желание за слава; лъжи, предназначени да привлекат повече зрители, да привлекат повече внимание, да спечелят повече пари и жестоко да унищожат живота на ищеца Фиона Харви“, се казва в делото, заведено в Калифорния.

„Възнамеряваме енергично да защитим този случай и правото на Ричард Гад да разкаже историята си“, каза говорител на Netflix пред AFP.

Премиерата на сериала от седем епизода по Netflix беше през април и бързо се превърна в хит.

Сериалът, базиран на пиесата на Ричард Гад, разказва как той среща жена в кръчмата, в която работи.

В следващите епизоди Гад ще премине през дългогодишно изпитание, по време на което Марта изпраща хиляди имейли, гласови съобщения и текстови съобщения, преследвайки него, приятелката му и семейството му.

Марта, която според сценария преди това е била осъдена за преследване на адвокат, също сексуално насилва Гад (Фиона твърди, че нищо подобно не се е случило в действителност).

В интервю с британския телевизионен водещ Пиърс Морган Фиона Харви каза, че Гад печели „от нейното страдание“.

Морган многократно попита Харви колко имейла и хартиени писма е изпратила на Гад и колко пъти е звъняла.

Гад твърди, че преследвачът, който го е преследвал, е изпратил най-малко 41 071 имейла, оставил е 350 часа гласови съобщения, написал е 744 туита, 46 съобщения във Facebook и 106 страници с писма.

Фиона Харви отговори на Морган, че „може да е имало няколко имейла“ и по-късно каза, че са „по-малко от 10 имейла“.

 

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза