Меню

Избрани новини

Фен зона

Украински милиардер купи най-старият театър в Лондон

Третият по богатство британец похарчи 45 милиона за имота

Един от най-старите театри в лондонския Уест Енд - театър Royal Haymarket вече може да се счита за "украински". 

Той бе придобит от родения в СССР милиардер Леонард Блаватник.

Развлекателната компания Access Entertainment купи театъра от Louis I Michaels Ltd. Подробности за сделката не се разкриват, но според вестник Stage тя е за приблизително 45 милиона паунда (около 60 милиона долара).

Милиардерът Леонард Блаватник, чието състояние се оценява на близо 20 милиарда (на трето място в класацията на най-богатите хора във Великобритания), е роден през 1957 г. в Одеса, той учи в Москва в Института по железопътен транспорт и през 1978 г., заедно с родителите си емигрира в Съединените щати.

През 2010 г. става британски гражданин и оттогава активно и щедро инвестира в изкуството. Той дари 50 млн. паунда на Галерията за модерно изкуство "Тейт", за което името на новото крило на галерията бе наречено на него, 5 млн. паунда той прехвърли за новото фоайе на музея "Виктория и Алберт" и още 75 млн. на Оксфордския университет, където беше открито бизнес училище "Блаватник". 

За благотворителната си работа през 2017 г. Блаватник получи рицарска титла във Великобритания.

При закупуване на кралския театър Хеймаркет, който бе собственост на едно семейство от 1970 година насам, Блаватник трябваше да пребори сериозна конкуренция.

Превод LifeOnline.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати