Меню

Избрани новини

Афиш

След успеха в Карлови Вари, Стефан Командарев погледна към "Оскар"-ите с новия си филм

"Уроците на Блага" получи приза на фестивала в Чехия

 

„Ще се опитаме да сме българската номинация за Оскар за чуждоезичен филм“, каза в сутрешният блок на БГНЕС Стефан Командарев. С филмът си „Уроците на Блага",  режисьорът грабна 3 награди от фестивала в Карлови Вари, пише Tribune.bg.

 

„Нека видим докъде ще стигнем, имаме много покани за фестивали. Мисля, че имаме много силен старт с трите награди от Чехия. Ще се опитаме да сме българската номинация за „Оскар“ за чуждоезичен филм, но това зависи от журито на българския национален филмов център. Ще направим всичко възможно да представим филма където можем“, заяви той.

 

Командарев сподели и трудностите около това да се представи филм на „Оскар“-ите.

 

„Да имаш успех в това състезание трябва да имаш много добър филм, но и много пари, за да направиш кампания. В тази кампания трябва да има пари за американски публицисти и стриминг платформи. Знам го това, защото два пъти съм бил българският кандидат за това. Знам, че една прожекция струва 10 000 долара. Въпросът не е само до качество, но и до финанси“, подчерта режисьорът.

 

Командарев заяви, че да връщането на славата на българското кино е въпрос, който изцяло трябва да бъде отнесен към институциите.

 

„Това е въпрос към министерството на културата и хората в националния филмов център. Има много административни трудности, които някой ден се надявам да не съществуват и българското кино да има възможността да покаже потенциала си. Губим много енергия с трудности, свързани с финансиране, как да се справим с администрацията и т.н. Надявам се, че ще бъде разрешено скоро“, завърши успешният режисьор.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати