Меню

Избрани новини

Афиш

Копродукцията на БНТ „Уроците на Блага“ на режисьора Стефан Командарев триумфира в Карлови Вари

Снимка: Светослав Стоянов

Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия

 

Копродукцията на Българската национална телевизия – игралният филм „Уроците на Блага“ на режисьора Стефан Командарев, триумфира на тазгодишното издание на Международния кинофестивал в Карлови Вари с Голямата награда „Кристален глобус“ за най-добър филм, наградата за най-добра женска роля, присъдена на актрисата Ели Скорчева, както и наградата от екуменическото жури за отстояване на християнските и морални ценности чрез киното. Филмът „Уроците на Блага“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

 

„Филмът „Уроците на Блага“ е петият филм, който реализираме в копродуцентство с Българската национална телевизия след „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Съдилището“, „Посоки“ и „Живот от Живота“.

 

 

Това е едно дългогодишно и много успешно сътрудничество. Мисията на всички филми е да достигнат до зрителите и Българската национална телевизия е партньорът, на който сме разчитали и продължаваме да разчитаме за това“, казва Стефан Командарев.

 

Филмът „Уроците на Блага“ връща на голям екран легендарната актриса Ели Скорчева, за която това е първа филмова роля от 30 години насам. В актьорския състав на филма са още Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов и Герасим Георгиев – Геро. Филмът разказва за учителка по български език и литература, която преподава, но един от най-големите уроци в своя живот героинята на Ели Скорчева получава, когато хвърля през балкона спестяванията си на телефонни измамници.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза