Меню

Избрани новини

Клюкарник

Ивайло Захариев съди БНТ заради сериала „Под прикритие“ (видео)

Операторът Радослав Гочев също води дело срещу обществената телевизия

 

Звездата от сериала „Под прикритие“ Ивайло Захариев съди Българската национална телевизия, разкри самият той пред „Телеграф“.

 

Актьорът е завел дело в Софийски градски съд, което е стартирало преди дни.

 

„Още на първото заседание обаче то се отложи, тъй като вещото лице се отказа. Не знам защо. Но сега търсят нови за май или юни“, добави още ченгето от „Под прикритие“ Мартин.

 

Ивайло Захариев разкрива, че преди да пусне жалба в съда, е направил запитване до БНТ като неин актьор какви са приходите от продажбата на сериала по света, но така и не получил отговор.

 

 

През 2016 година при старта на последния пети сезон, програмният тогава директор Севда Шишманова разкри, че в  момента „Под прикритие“ се гледа на 184 територии на три континента, като сериалът връща на БНТ близо 1 милион лв. на година само от дистрибуция.

 

„Законът позволява да ми бъде отчисляван процент. От телевизията обаче отказват да кажат какви са приходите. Дават само отделни справки, а не цялостен отчет. Затова се принудих да го направя“, казва още актьорът, който очевидно не получава полагащото му се.

 

„Същото направи операторът на сериала Радослав Гочев. Даже при него в скоро време трябва да излезе решение. Оказва се, че не са изплащани отчисления нито на режисьорите, нито на актьорите като носители на авторски и сродни права.


Смятам да говоря с колеги от сериала и да ги привлекат за каузата. Ще ми се това дело да прокопае път и да не се злоупотребява в бъдеще“, сподели Ивайло Захариев, който известно време дори беше водещ в телевизията майка.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза