Меню

Избрани новини

Афиш

Филм за създателя на „Нова генерация“ се радва на интереса на киноманите! (видео)

ВОЕВ бе представен на София Филм Фест

 

Според екипа на София Филм Фест първата прожекция на документалната лента е успяла да привлече изключително голям интерес. В рамките на фестивала предстои да видим ВОЕВ още веднъж в София (Sold Out), в Пловдив и във Варна.


На 14 март  пред пълна зала в събота в кино “Люмиер“ и в рамките на 26-ия София Филм Фест се състоя премиерата на документалния филм ВОЕВ. Лентата проследява живота и творчеството на поета, музикант и основател на култовата уейв група “Нова Генерация” - Димитър Воев. Дебютният пълнометражен филм на режисьора Биляна Кирилова бе посрещнат с  бурни овации от близо 400 зрители.

 

Зала Люмиер бе изпълнена с желаещи да гледат филма

 

След прожекцията на сцената излязоха Биляна Кирилова, продуцентът на филма Валерия Стойкова, сценаристът Неда Миланова, режисьорът по монтажа Емил Граничаров и директорът продукция Славиния Кацарска.

“Благодаря Ви много! Видяхте колко е дълъг списъкът с хора, помогнали всичко това да се случи. Благодаря на всички тях! Благодаря за музиката и вдъхновението, както и на всички фенове на Димитър Воев”, сподели продуцентът Валерия Стойкова от MatchPoint Productions, която е и съсценарист на ВОЕВ.

 

Валерия Стойкова, продуцент

 

Публиката дълго аплодира и всички участници във филма – родителите на Димитър Воев – Светослава и Павел Воеви, брат му – Симеон Воев, съпругата му – Нели Воева, дъщеря му Димитра Воева, музикантът от Нова Генерация – Димитър Попов, журналистът и близък приятел на Митко Воев – Петър Миланов, музикантът и приятел на групата Росен Даскалов – Тичъра.

 

Валерия Стойкова и Биляна Кирилова

 

Следващата прожекция на ВОЕВ в София е разпродадена. Тя ще бъде на 2 април в “Дом на киното”. Феновете на Димитър Воев и “Нова генерация” ще могат да видят филма и на 22 март в “Lucky дом на киното” в Пловдив и на 26 март в зала “Европа” на ФК Варна.

 

От ляво на дясно - Валерия Стойкова, Неда Миланова, Биляна Кирилова, Славиния Кацарска

 

Във ВОЕВ звучи музиката на “Нова генерация”, “Кале” и “Воцек и Чугра”. Саунд дизайнът е на Емилиан Гацов - Елби и Флора Поп. Глас зад кадър: Иван Москов. Анимациите във филма са дело на Мина Златева, а преводът от български на английски, включително на стихотворенията, е на Насо Русков.

 

ВОЕВ е реализиран с подкрепата на Столична община по програма “Култура“, Национален фонд “Култура“ и Фондация “Димитър Воев - Нова Генерация“. 

 

  

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза