Меню

Избрани новини

Клюкарник

Щерката на Иван Ласкин учи за гинеколог

Първородната дъщеря на актьора - Люба, съвсем скоро ще се дипломира

 

Младата жена вече е започнала стаж в най-голямата АГ болница у нас "Майчин дом" и ще продължи специализацията си именно там, съобщава столичен ежедневник.

 

Люба се обучава под менторството на изявени лекари, които вече й позволяват да влиза с тях в родилна зала и да наблюдава в реални ситуации тънкостите на професията. За наследницата на актьора предстоят държавни изпити през тази година, след което ще започне работа в родилно отделение.

 

Интересна подробност е, че Люба ще бъде колежка с роднина на друг известен актьор. В АГ сектора като акушерка работи племенницата на Любо Нейков - Ина. След като преди години изгуби брат си, продуцентът на "Комиците" взе под своето крило девойката и финансира образованието й.

 

 

Подобно на племенницата на Нейков и Люба от малка мечтае да стане лекар. Здравословните проблеми на покойния й вече баща я амбицират още повече да помага на хора в беда. По време на коронавирусната пандемия Люба работи в най-тежкото отделение на Трета градска болница. Тогава бъдещата докторка сама разказа, че на моменти от изтощение заспива права с огромния скафандър на главата си, без да свали предпазното облекло.

 

Заради работата си в рисковия сектор голямата дъщеря на Ласкин изтърпяла и много лишения, а най-тежкото – месеци наред да бъде далеч от близките си, за да не ги зарази.

 

Иван Ласкин ни напусна преди 4 години, а Люба скоро ще стане лекар

Люба е дете от първия брак на Иван Ласкин с актрисата Мирослава Гоговска. Въпреки че е от актьорско семейство, момичето не проявява интерес към професията. С годините желанието й не се променя и малко преди да изгуби баща си, е приета в Медицинския университет с отлични оценки.

 

Самият Ласкин споделя приживе, че е имало моменти, в които не е виждал често голямото си дете, но постепенно през годините стават близки. В последните години от живота си актьорът настоявал двете му наследнички - Люба и дъщеря му от Алекс Сърчаджиева – София, да изградят истинска сестринска връзка. Затова всички заедно прекарват няколко лета в съседна Гърция.

 

"Трудно беше, защото с майка й се оженихме прекалено млади, не бяхме подготвени за всичко, което ни очаква, но слава богу, че Люба израсна толкова възпитана и прекрасна. Моите момичета са всичко за мен", казва актьорът в едно от последните си интервюта.Към днешна дата Люба е в чудесни отношения с Алекс Сърчаджиева и сестра си София и често посещава последното семейство на бунтаря.Само преди дни, на 6 януари, се навършиха 4 години от загубата на звездата от сериала "Васко да Гама от село Рупча". По този повод Сърчаджиева написа изпълнен с тъга пост, от който става ясно, че болката от загубата остава все така силна за нея.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати