Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Отровиха кучето на Поли Генова, борят се за живота му

Снимка: Facebook

Кокерът на певицата е отровен

Поли Генова се моли за живота на най-добрия си приятел-кученцето Лана. Преди два дни след разходка в Южния парк в София, кокерът започва да повръща, а състоянието му се влошава с ужасяваща скорост. Певицата го води на ветеринар и разбира, че е било отровено. Веднага предупреждава за инцидента във фейсбук профила си:

"МОЛЯ ВИ, НЕ си разхождайте кучетата в Южния парк в София! Има ОТРОВА - и се молете за моята Лана - в момента се борим за нея... Благодаря ви", написа разтревожената стопанка.

Оказва се, че в кръвта на животното има наличие на фосфорни препарати, които се използват  за защита на растенията против насекоми. Тази отрова се разпространява много бързо, причинява мускулни спазми, увреждане на мозъка и има други животозастрашаващи последствия. Според ветеринари това не е единственият случай, в който домашен любимец е включен на системи, заради подобно нелепо отравяне. За жалост е много трудно доказуемо и няма как да последват санкции за виновниците.

От отдел „Паразитология“ към Столична здравна инспекция, обясниха пред BTV, че растителните площи в парковете не се третират с фосфорни препарати, а с пиротоиди. Те нямали подобно влияние върху хора и животни.
Кученцето е на системи и се борят за живота му. Остава въпросът какво ще следва от тук нататък  и колко животи е коствало скриването на проблема.

 

 

Публикация, споделена от Poli Genova (@poli.genova) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

Публикация, споделена от Poli Genova (@poli.genova) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

Публикация, споделена от Poli Genova (@poli.genova) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер STЕтикети Поли Генова

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати