Меню

Избрани новини

Фен зона

Известната турска актриса Гюлер Йоктен - няма роля която да й се опре!

Дали зла старица или благонравна баба, тя се превъплащава във всеки образ с огромния си талант

Голямата турска актриса Гюлер Йоктен (Güler Ökten) има специално участие в „Сълзи от рая“ (ориг. заглавие "Сълзите на Дженет"), чийто финален епизод беще излъчен вчера по bTV.

Тя играе бабата на Дженет – Мукадес.

Родена е на 14 ноември 1941 г. в Ъспарта, град в Югозападна Турция, на 130 км северно от Анталия.

Градът е прочут като турската Долина на розите с безкрайните си полета с маслодайна роза и изработването на красиви килими.

Насажденията на ценната роза дамасцена само в този район на страната са 16 млн. кв. метра.

Израства в актьорско семейство – баща ѝ Кани Къпчак е прочут турски актьор и режисьор.

Завършила е театрална академия и е играла в над 50 филми и телевизионни сериали.

След като завършва започва да се изявява в театъра, а от 1960 г. насам почти няма прекъсвания.

Нейната страст са телевизионните сериали, които са десетки и все успешни. Тя е работохолик и обича работата си. Носител е на редица престижни награди и признания за превъплъщенията си през годините.

Сред тях са отличия на Фестивалите в Анкара и Анталия, както и на Съюза на филмовите критици.

Дълги години е омъжена за известен турски театрален и филмов режисьор – Зеки Йоктен, който почива през 2009 г., след неуспешна сърдечна операция.

Известното семейство нямат деца, а Гюлер признава, че това е станало заради кариерата, но не съжалява за избора си: "Светът върви към по-лошо, Бог да помага на децата."

Международна известност Гюлер добива с абсолютния хит Листопад“, където умело се превъплъщава в ролята на злата свекърва Джеврие. Никога не изпитва трудност да пресъздаде какъвто и герой да ѝ бъде предложен, обича предизвикателствата. С големия си опит и рутина често съветва младите си колеги и е пример и важен фактор за доброто им представяне на снимачната площадка.

Талантливата актриса не се обижда, че е играла цял живот, а е станала широко известна едва с ролята на неприятната свекърва Джеврие от сериала "Листопад". За нея е по-важно, че в кариерата си няма роля, от която се срамува. 

 

За разлика от героинята й в "Листопад" Гюлер се е разбирала много добре със своята свекърва. Подхвърля, че това се дължи до голяма степен на заетостта на младото семейство и редките срещи с роднините. "Моята майка ме критикуваше повече. Тя първо се разболя от рак, а след това и от Алцхаймер. Грижих се за нея цели 16 години. Когато живееш с някого в една къща, тогава има повече поводи за скандали", заключава актрисата.

Макар и предана на професията си, тя никога не е прибягвала до пластични операции, докато нейната майка е имала желание да опъне лицето си. "Обикновено хората си правят пластични операции заради комплексите си. Аз обичам лицето си. Хората ме мислят за по-млада."

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.


 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати