Меню

Избрани новини

Фен зона

Краят на сагата "Сълзи от рая"

Последният епизод направи зрителите свидетели на хепи енд

В него ще станем свидетели на една сватба, едно влюбване и едно опрощение. 

Сълзи от рая (Cennet’in Gözyaşları в букв. превод Сълзите на Дженет) е драматичен турски сериал, излъчен в южната ни съседка през 2017- 2018 г.

Един от най-успешните и гледани турски сериали в последните години разказва за историята на Дженет Йълмаз. Бедно, но смело момиче, което е било изоставено от майка си още като дете и след като прекарва детството си без родителски грижи и е свикнала винаги да се оправя сама. Тя успява да се пребори с живота и нещастната ситуация и да завърши висше образование с отличие. Баба ѝ Мукадес я гледа, но липсата на майка белязва живота ѝ, прави я по-силна, но и по-чувствителна. Въпреки всички несгоди Дженет завършва архитектура и веднага получава предложение за работа от голяма компания.

В хода на сюжета, Дженет успява да намери и майка си, и баща си, и дори сестра си. Намира и любовта, но преминава през огромни препятствия и трудности - едва не я убиват, влиза в затвора, правят опит да я изнасилят, отвличат я на два пъти, разделя се с любимия, избягва от собствената си сватба и какво ли още не.

Но финалът, който ще гледаме тази вечер е с хепи енд, което рядко се случва в турските сериали.

Селим и Дженет се женят, а Арзу се моли дъщеря ѝ да и прости и рано или късно да могат да имат връзка като майка и дъщеря. Мелиса почти се влюбва в Джем, на сватбата на сестра си. Махир е щастлив, че има син, макар и от друга жена, не от Арзу.

Ролята на Дженет се изпълнява от младата турска актриса Алмила Ада, която е и модел. Завършила е балет в Турция, специализира изкуства в Лондон, където започва да се занимава и с актьорство. Това е първият сериал с нейно участие, излъчен в България.

В кожата на Арзу влиза известната турска актриса Есра Ронабар (Илгин от „Малки сладки лъжкини”), която е съпруга на Баръш Фалай (Селим от „Кварталът на богатите”, Харун от"Твоят мой живот").

Селим е изигран от красивия турски модел и актьор Берк Атан (Саваш от „Дъщерите на Гюнеш”).

В Мелиса се превъплъщава Зехра Йълмаз (Рана от „Бодрумска приказка”). Ченгиз Аръсой се изпълнява от чаровния Сенчан Гюлейруз (Керем Санджактар от „Двама завинаги”).

Специално участие като баба Мукадес взема легендата на турското кино Гюлер Йоктен, позната ни като Джеврие от „Листопад”.

Участва и Юсуф Акгюн (Корай от „Огледален свят“) в ролята на Орхан Сойер.

Имената на героите пък носят определена символика. Дженет (Cennet), на турски означава „небеса”, Арзу (Arzu) значи „желание”, а Махир (Mahir) – „умел, опитен, вещ”.

Сериалът Сълзи от рая е римейк на южнокорейската поредица Tears Of Heaven,  буквално Сълзи от небесата (директна препратка към името Дженет).

Излъчен е през 2014-15 г. в Южна Корея и е закупен от телевизии в Турция, Филипините, Сингапур и Малайзия. 

Тази година (2019) го гледахме и в България.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари (1)

Анонимен Здравейте повторение на турският хит сериал Сьлзи от рая от 16 12 2019 г всеки обед без сьботите и неделите от 12 до 12 55 13 часа по Бтв Лейди
Брагодаря ви
Лека вечер
13.12.2019 17:14 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати