Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Глобяват организаторите на рекорд за „Гинес“ – Нагазили в едно от Седемте рилски езера (снимка)

Глоби след опит за рекорд на Гинес за най-дълго хоро в Рила планина

Участници от хорото не са спазили режимите в националния парк и са навлезли в едно от Седемте рилски езера.

Те са нагазили във водите, а кадърът, качен във Фейсбук, предизвика възмущение и беше споделен многократно.

Дирекция "Национален парк Рила" започва процедура за налагане на глоби за неспазване на режимите в защитената територия, информираха от МОСВ. Решението е във връзка със събитието вчера в района на Седемте Рилски езера, съобщава Дарик.

Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка.

На организаторите на събитието - Фондация "Нашият дом е България", във връзка със заснемане на филма "Нашият дом е България" ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка.

При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро "Близнака", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.

За юридически лица Законът за защитените територии предвижда налагане на имуществена санкция от 1000 до 10 000 лв., а на физически лица - глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.

Вчера служителите на парка не допуснаха нерегламентирано навлизане на моторни превозни средства в защитената територия.

Източник: DarikNews.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза