Меню

Избрани новини

Афиш

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ ще бъде най-скъпия в историята

Amazon Studios с амбиция да ударят конкуренцията Netflix и HBO

Сериала на Amazon по книгата на Дж. Р. Р. Толкин „Властелинът на пръстените“ ще стане най-скъпият в историята на телевизията, научи репортер на LifeOnline.bg.

Според Entertainment Weekly, правата за адаптиране на фантастичната сага струват на Амазон 250 милиона долара. Още 250 милиона ще се похарчат за производството и маркетинга на двата сезона от поредицата. Засега в историята на телевизията нито един сериал не е струвал 500 милиона долара, обяснява изданието.

В същото време общият продуктов бюджет на трилогията на филмите "Властелинът на пръстените", който Питър Джаксън засне, е 280 милиона долара. Считаният за най-скъп досега сериал на HBO "Игра на тронове", струва 15 милиона долара.

Следва да се отбележи, че "Властелинът на пръстените" на Amazon няма да се повтаря вече заснетата от Джексън история от сагата на Толкин, а вместо това той ще бъде предистория. Засега други подробности не се разкриват.

Amazon стартира своя филмов и телевизионен отдел, за да произведе оригинално съдържание от Amazon Studios през 2010 година. Сред продуктите на студиото са поредиците "Човекът във високия замък", "Очевидно", "Примерни бунтовници" и "Моцарт в джунглата".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза