Меню

Избрани новини

Звездите

Френски катаджии конфискуваха скутера на пияния Жерар Депардийо

Тестът показал наличие на алкохол в кръвта

 

Парижката полиция е съставила протокол на известния френски актьор Жерар Депардийо за шофиране на скутер в нетрезво състояние и му е забранила да продължи пътя си, съобщи ТАСС, като се позовава на списание "Пуан".

 

Френските катаджии решили да проверят Депардийо, след като забелязали, че той подминал стоп линията на червен сигнал на светофара.

 

Блюстителите на реда констатирали и косвени признаци на опиянение, при което поискали той да се подложи на експресен тест за алкохол, който излязал положилетен и показал надвишаване на нормата с 0,25 мг алкохол на литър издишан въздух. Тогава актьорът признал, че е изпил две чаши бира, преди да се качи на превозното средство, предава БТА. 

 

Списанието пише, че полицаите познали Депардийо, когато той свалил шлема си, и докладвали на началството си за инцидента. На мястото пристигнал комисарят на ротата за осигуряване на сигурността и интервенция, който се опитал да убеди полицаите да не съставят на актьора протокол.

 

По закон обаче положителната проба от бързия тест изисква задължително извършване на проверка с уред за измерване на нивото на алкохола, който показал 0,40 мг на литър издишан въздух.

 

В резултат протокол бил съставен и на Депардийо било забранено да продължи пътя си. От комисариата на полицията той бил взет от свои познати.

 

Припомнете си, че актьорът се засели за постоянно в Русия бягайки от високите данъци за богаташите в родината си Франция. Очевидно Жерар е попил от руските навици да си пийват през деня.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати