Меню

Избрани новини

Звездите

Бабата на Милица Гладнишка е първата залята с киселина

Натискала актрисата за бебе, нямала търпение да има правнуче

Вече и съседите питат Милица Гладнишка кога ще става майка. Този юни лъчезарната актриса ще навърши 42 години, което допълнително подклажда въпросите на живеещите в столичния квартал, които помнят нея и сестра й още като деца, пише ХотАрена. 

Милица обаче все отговаряла уклончиво, разбира се, с емблематичната си широка усмивка. Иначе преди време бе споделила, че тъй като със сестра й помнят с какви препятствия е трябвало да се справя семейството им, за да ги отгледа, иска преди да създаде свое, да осигури възможно най-добри условия.

Заради това, а и предвид факта, че от 6 години има връзка със свой колега-актьор, напоследък Милица все по-често чува намеци, че е време да стане майка. Такива не липсват и от майка й Виолета, и от баба й Милица, на която е кръстена.  Тези, които я познават, напълно разбират защо актрисата се бави със задомяването си.

Животът й, а и този на семейството й, никак не е бил лек. В рода им обаче се предават не само много страдания и премеждия, а и борбеност и сила на духа.

Родословното ни дърво е богато. Баща ми е потомък на фабрикантски род. Прадядо ми Тодор е съградил една от най-модерните фабрики за тухли и цигли в годините преди 9 септември. Всичко се променя след национализацията през 1947 г. Цялото му имущество е иззето и семейството е принудено да живее в обора срещу къщата си.

Прадядото на Милица води дело за няколко кокошки и овце и успява да си ги върне.

„Прабаба ми почива от мъка и го оставя сам с три дъщери. Тежка е съдбата и на рода ми по майчина линия. Баба ми Милица е от Скопие. Преживяла е Втората световна война”, споделя актрисата. При развода, изключително скандален за времето си, баба Милица, която е истински идол за дъщеря си и внучките си, била залята с киселина от бившия си мъж.

За отмъщение. На практика, тя е първата жена у нас, върху която е лисната киселина – още в годините на соца.

По онова време медиите не съобщават за такива инциденти. Баба Милица, която днес е 90 години, преминала и през тежка загуба, както и няколко операции. Няма пръст, гърда, жлъчка, бъбрек... Умът й обаче е като бръснач. Не само помни, а и смята като елка, хвалила я е известната й внучка: „Баба е политик, търговец, дипломат, манипулатор, човек на рушветите, има сила, която мнозина не притежават”.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати