Меню

Избрани новини

Звездите

Бабата на Милица Гладнишка е първата залята с киселина

Натискала актрисата за бебе, нямала търпение да има правнуче

Вече и съседите питат Милица Гладнишка кога ще става майка. Този юни лъчезарната актриса ще навърши 42 години, което допълнително подклажда въпросите на живеещите в столичния квартал, които помнят нея и сестра й още като деца, пише ХотАрена. 

Милица обаче все отговаряла уклончиво, разбира се, с емблематичната си широка усмивка. Иначе преди време бе споделила, че тъй като със сестра й помнят с какви препятствия е трябвало да се справя семейството им, за да ги отгледа, иска преди да създаде свое, да осигури възможно най-добри условия.

Заради това, а и предвид факта, че от 6 години има връзка със свой колега-актьор, напоследък Милица все по-често чува намеци, че е време да стане майка. Такива не липсват и от майка й Виолета, и от баба й Милица, на която е кръстена.  Тези, които я познават, напълно разбират защо актрисата се бави със задомяването си.

Животът й, а и този на семейството й, никак не е бил лек. В рода им обаче се предават не само много страдания и премеждия, а и борбеност и сила на духа.

Родословното ни дърво е богато. Баща ми е потомък на фабрикантски род. Прадядо ми Тодор е съградил една от най-модерните фабрики за тухли и цигли в годините преди 9 септември. Всичко се променя след национализацията през 1947 г. Цялото му имущество е иззето и семейството е принудено да живее в обора срещу къщата си.

Прадядото на Милица води дело за няколко кокошки и овце и успява да си ги върне.

„Прабаба ми почива от мъка и го оставя сам с три дъщери. Тежка е съдбата и на рода ми по майчина линия. Баба ми Милица е от Скопие. Преживяла е Втората световна война”, споделя актрисата. При развода, изключително скандален за времето си, баба Милица, която е истински идол за дъщеря си и внучките си, била залята с киселина от бившия си мъж.

За отмъщение. На практика, тя е първата жена у нас, върху която е лисната киселина – още в годините на соца.

По онова време медиите не съобщават за такива инциденти. Баба Милица, която днес е 90 години, преминала и през тежка загуба, както и няколко операции. Няма пръст, гърда, жлъчка, бъбрек... Умът й обаче е като бръснач. Не само помни, а и смята като елка, хвалила я е известната й внучка: „Баба е политик, търговец, дипломат, манипулатор, човек на рушветите, има сила, която мнозина не притежават”.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати