Меню

Избрани новини

Звездите

Обявиха името на кралско бебе номер три

Двореца в Кенсингтън пусна съобщение в Туитър

Почти седмица след раждането на третото дете на британските принц Уилям и херцогиня Катрин, официално бе обявено името му.

Той ще се казва Луи Артър Чарлс, съобщиха от двореца "Кенсингтън".

Официалната му титла е Негово кралско височество принц на Кеймбридж Луи.

Артър и Луи бяха едни от най-спряганите имена за петия наследник на коронната. Чарлс вероятно е кимване към дядото - принц Чарлс, макар че на него е кръстена и принцеса Шарлът, пише Дневник.

Кейт роди момченцето в понеделник в болницата "Сейнт Мери" в Лондон.

Това е третото дете на Кейт и принц Уилям след принц Джордж Александър Луи и принцеса Шарлът Елизабет Даяна.

Заради Шарлът законът за наследяването бе така променен, че тя е четвърта в реда на наследството на короната (след дядо си Чарлз, баща си Уилям и принц Джордж) и не може да бъде изместена от родени след нея братя.

Както и при предишните си две бременности, херцогинята страдаше от тежко сутрешно гадене (хиперемезис гравидариум), което наложи бременността ѝ да бъде обявена по-рано от традиционния трети месец.
Хиперемнезис гравидариум засяга около 1 на двеста жени и се изразява в остро неразположение и повръщане, което може да бъде опасно заради дехидратацията.

Третото дете на Кейт и Уилям не бе такава медийна сензация, както предишните две - отчасти заради факта, че семейството вече има и момиченце, и момченце.

Освен това то бе засенчено и от предстоящата сватба на чичо си принц Хари и американската актриса Меган Маркъл.

Въпреки това детето се роди в момент, в който кралското семейство е под светлините на прожекторите - през уикенда кралица Елизабет навърши 92 години, Хари и Меган ще се оженят идния месец, а вчера сестрата на херцогинята - Пипа Мидълтън, обяви, че е бременна за пръв път.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза