Меню

Избрани новини

Звездите

20 години от смъртта на Лейди Ди, кой уби принцесата?

В нощта на 30 срещу 31 август август 1997 г. светът загуби своята любимка в кървава катастрофа

"Х планира инцидент с колата ми", свидетелства в свое писмо от октомври 1996 г. лейди Даяна, която загина в неизяснена досега автомобилна катастрофа точно преди 20 години - в нощта на 30 срещу 31 август август 1997 г. Автентичността на сигнала за подготвяна злополука потвърди и личният шофьор на принцесата Патрик Джефсън в тв интервю. В тунела под моста Алма на Сена в Париж, недалеч от българското посолство, мерцедеса, возещ Ди и нейния спътник Доди Ал Файед катастрофира. Причината не е преследване от папараци, както службите са подхвърлиха първоначално на журналистите. А бял ФИАТ Уно.

 
Какво се е случило с малката кола, причинила големия инцидент не е ясно. Ясна е обаче съдбата на нейния собственик Джеймс Андансън. Човекът на британските служби е намерен "самоубит" в колата си през 2000 г. като заключението на френските тайни служби е, че той е запален в автомобила си. Той, разбира се, е нов, вече не прословутият ФИАТ от злокобния тунел. За мистерията около смъртта на агента свидетелства бъдещият и също самоубил се премиер на Франция Пиер Берговоа в писмо до неговия приятел и също известен френски държавник Лионел Жоспен.

 
Интересен факт е, че тялото е открито не от случаен минувач или от местната полиция край неговия имот във Франция, а от ... френските командоси. Едни от онези, дето наши селяни ги пребиха край Дунав преди няколко години....
 
Не само белият ФИАТ обаче и смъртта на неговия собственик са мистерия около гибелта на принцеса Даяна. Една от необяснените загадки е как линейката, изпратена да я закара до болницата след катастрофата в тунела закъснява с 33 минути, а после я кара точно час и 10 минути до отстоящото на 5 минути с автомобил, особено в празния откъм движение късен час, здравно заведение. Тъй като там тя е регистрирана при пристигането си точно час и 43 минути или 103 минути след инцидента. Оказалият първа помощ д-р Майе свидетелства: "Когато я поехме, тя беше ранена". Не издъхнала, не издъхваща, само ранена. Така че огромното забавяне очевадно доста е "помогнало" да умре, губейки много кръв и своята свяст.

Друга необяснима загадка е защо след инцидента парижките власти, вместо да затворят тунела - трафик не е заплашен в среднощните часове, те го чистят и го мият. Така правят невъзможно разследването в голяма степен, защото - също като в случая с атентата в Сарафово, са заличени следите от престъплението или нещастния случай.
 
За нещастния случай или престъплението в тунела Алма е набеден шофьорът на мерцедеса на Ди и Доди. "Анри Пол не беше пиян", свидетелства единственият оцелял от четиримата пътуващи в колата Тревър Рийс Джоунс - бодигард на принцесата пред комисията на лорд Стивънс, която - като всяка правителствена комисия - бе създадена да потули и да засипе с прах неизяснената трагедия. Но думите му остават черно на бяло. Службите пускат инфо, че той имал 3 пъти над нормата алкохол в кръвта. Истината е, че е пил само 25 грама - малък Рикар, което е абсолютно позволено по закон. А е хипер опитен шофьор и охранител.
 
Благодарение на оцелелия бодигард на принцесата и охранителните камери, работили навсякъде - от фоайетата на хотел Риц - последното убежище на Даяна и Доди, до моста Алма може да се създаде картината на онази нощ до минута.
 
В 23.12 ч. на 30 август 1997 г. на записите се вижда как сръчно Анри Пол си връзва връзките - нещо невъзможно за много пиян човек, какъвто го изкарва разследването, особено при неговото изпълнение - той кляка безупречно от крак на крак, докато го прави. В 0.06 двойката излиза от Императорския апартамент. В 0.10 виждаме кадри от асансьора, където двамата са гушнати, напук на всички приказки, че нямали общо.  В 0.19 пристига Анри Пол с мерцедеса, в 0.20 ч. тръгват от хотела през нощен Париж през задния вход, за да заблудят папараците, които ги чакат пред предния. Имаме снимка и от катастрофата В 0.30 НА 31 АВГУСТ 1997 Г.
 
Службите пускат информация, че тя е със 192 км в час. Но е лъжа: 61-63 мили в час или малко над 100 км., както е доказано с експертиза. Колата се блъска в 13-ия стълб, най-вероятно след заслепяване на шофьора от белия ФИАТ, който е пред нея в тунела - възможно е той да се е обърнал насреща и да е включил дълги миг преди инцидента, което е и най-вероятната причина за трагедията.

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е ЗАЩО ИСТИНСКО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАПОЧВА ЧАК НА 27 ЮЛИ 2007 Г. ИЛИ 10 ГОДИНИ СЛЕД ИНЦИДЕНТА, КОГАТО Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ ПЪРВИТЕ 24 ЧАСА СА РЕШИТЕЛНИ ЗА УСПЕХА НА ЕДНО РАЗСЛЕДВАНЕ???!!! Защо не се разпитани малкото очевидци???!!! Защо е самоубит собственикът на белия ФИАТ, причинил катастрофата???!!! Защо се хвърлят толкова съзнателни усилия медиите предварително да осъдят папараците и Анри Пол с фалшиви новини, съзнателно подавани от френските и от британските институции???!!!
 
По логиката "ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш при нас" вероятно трябва да се тълкуват данните от представително за Острова социологическо проучване отпреди дни. 20 години по-късно огромното мнозинство от англичаните не искат принц Чарлз и новата му съпруга Камила за крал и кралица именно, защото са убедени, че по някакъв начин фамилията има пръст в липсата на отговори по всички тези важни за целия свят въпроси.

Коледна картичка
 
Единственият желан на престола от собствения им народ е одралият кожата на майка си принц Уилям - първородният син на Даяна, малко след раждането на когото тя окончателно разбира, че съпругът й Чарлз и изневерява с Камила по нагъл, безцеремонен и унизителен начин. Което не престава да прави и в следващите над десет години на брака им, инсценирайки чрез медиите кампания за очернянето на измамената си нещастна съпруга за някакви нейни авантюри. Тя си позволява публични отношения с мъже едва след окончателната раздяла с принца.
 
А по светската тема дали наистина Доди е предложил на Ди - както се разбра от отчета на модната къща Репос, той е купил от бутика в непосредствено съседство с хотел Риц на плас Вандом малко преди фаталния инцидент, в същата вечер на катастрофата, пръстен за 130 000 паунда, което е доста над четвърт милион лева за любимата си.
 
Може би именно това е накарало спешно действие - "натискането на спусъка" на злосторниците от онези, които не биха желали да видят Кралицата на сърцата женена за арабски милиардер, виждайки я единствено и само в ролята на робиня на любовта.

Източник: Слава.бгКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати