Меню

Избрани новини

Клюкарник

Съдът забрани на Гущерова да споменава Кирил Терзиев

Извършват се експертизи на видеозаписа

 

Разследването на инцидента с плеймейтката Светлана Гущерова продължава, назначените от Темида психиатрични експертизи вече са се състояли. Съдията по делото е разпоредил да бъдат направени съдебно-психиатрични и психологични експертизи и на двамата, но по различни причини.

Тези за Светлана Гущерова ще определят дали тя е изпитала страх от случилото се и дали има нанесени психични травми от преживяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, цели да установи дали той е в добро психично здраве и дали е осъзнавал какво прави, ако наистина е извършил нападението. Какво гласят заключенията на психиатрите за двамата, все още обаче не е ясно.

„Имам много какво да кажа по темата „побой“, но на последното заседание в съдебна зала ме предупредиха да спра с изявленията пред медиите“, призна плеймейтката.

Припомняме, че своя в Инстаграм профил тя обяви, че Кирил Терзиев е счупил предните й зъби пред очите на децата й.

От своя страна Кирил Терзиев категорично отрече да е посягал на плеймейтката:

„Не съм докоснал дори Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища пари. Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат“.

Спортистът отказа да назове ориентировъчната сума, която според негови думи му дължат Светлана и Християн Гущерови.

Незабавно след нападението плеймейтката сигнализирала, че е бита и заплашвана от бореца. Малко по-късно Терзиев бе призован да се яви в съда доброволно, за да не му бъде наложен принудителен арест. На следващия ден след случката борецът се отзова за разпит в компанията на своя адвокат и бе освободен с мярка за неотклонение „подписка“.

„Съдията дори ми се скара, че съм качила видеото с нападението в Инстаграм“, оплака се плеймейтката. В момента Темида нищи дали видеото от скубането е автентично и дали борецът, а не друг нападател е заснет на кадрите.

„Не съм наясно кога видеотехническата експертиза на кадрите ще бъде готова“, тревожи се Светлана.

Съдията по делото е назначил и експертиза на записите от охранителните камери, която трябва да установи по категоричен начин дали предоставеният от Гущерова видеозапис е истински, а не подправен. Експертите трябва също да се произнесат дали човекът, който дърпа Гущерова за косата, е именно Терзиев.

По случая се разпитват множество очевидци на инцидента. Някои от тях са били в колите си, а други са се разхождали пеша, когато са се натъкнали на грозната сцена.

„В момента, в който съдът и прокуратурата си свършат работата, всичко ще ви разкажа, но сега имам забрана и не мога  да говоря“, обещава Светлана Гущерова.

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза