Меню

Избрани новини

Риалити

Само за ден: Netflix загуби 18 милиарда долара от стойността си

Снимка: rawpixel.com

Акциите на стрийминг гиганта се сринаха

 

Акциите на Netflix Inc. отбелязаха най-големия си спад тази година поради прогнозираните приходи за третото тримесечие, които не оправдаха очакванията на Уолстрийт. Това означава, че неотдавнашните стратегии на компанията, като например ограниченията за споделяне на пароли и нов рекламен план, все още не са увеличили ръста на продажбите, както се предвиждаше, пише Financialtribune.bg.

 

Акциите на компанията се понижиха с 8,4% до 437,42 долара в Ню Йорк, което е най-рязкото понижение от декември миналата година. Въпреки че не изповядва експертни познания в областта на икономиката, стендъп комикът Зак Борнщайн сподели в Twitter изчисленията си, според които Netflix е загубил 18 млрд. долара пазарна стойност само за един ден.

 

В своя коментар Борнщайн твърди, че загубата от 18 млрд. долара би могла да финансира всички искания на сценаристите и актьорите на Netflix в продължение на 36 години.

 

 

Коментарът му е ясна критика към стрийминг гиганта, който е основна мишена на настоящите стачки на холивудските сценаристи и актьори. Стачките продължават, докато тези професионалисти от бранша се стремят да получат по-големи остатъчни възнаграждения за стрийминг, по-добри заплати, по-добри условия на труд и сигурност на работното място в условията на напредващата технология на изкуствения интелект.

 

Дори и с добавянето на близо 6 млн. абонати през второто тримесечие, ръстът на приходите и прогнозите на Netflix не оправдаха очакванията. Грег Питърс, съизпълнителен директор, спомена, че значителната възвръщаемост от инициативи като борбата със споделянето на пароли и новия рекламен план ще се материализира едва след няколко тримесечия

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати