Меню

Избрани новини

Афиш

Дни преди да излезе по кината „Дюн“ изтече в мрежата (видео)

Дългоочакваната премиера на Мегапродукцията бе помрачена от пиратски набези

 

Dune (известен също като Дюн: Част първа) е първата част от планираната адаптация от две части на научнофантастичната книга от 1965 г., написана от Франк Хърбърт. Филмът е в планиране от години, като заснемането в крайна сметка се проведе между март и юли 2019 г.

 

Световната премиера на Dune беше на 78 -ия Международен филмов фестивал във Венеция на 3 септември 2021 г., а Warner Bros. пусна филма в международен план на 15 септември, който не включва ключови пазари като САЩ и Великобритания.

 

Филмът ще стартира едновременно в кината и на HBO Max на 21 октомври, ден по -рано от първоначално планираното. Спорното решение за пускане на деня и датата в САЩ вече е засенчено от друг вид разпространение.

 

Висококачествено копие на лентата се появи в пиратски сайтове.

 

 

В ранните часове на неделя групата за освобождаване на P2P, известна като EVO, пусна файл от 10,6 GB, който твърди, че е „HDRip“ на Dune. Това означава, че копието не е получено от „камерата“ или видеокамерата на филма, показан в кината, а е извлечен от друг източник.

 

На някои торент сайтове изданието е маркирано като WEBRip, което предполага източник на онлайн стрийминг, но към момента на писане EVO все още не е отговорила на искането на TorrentFreak за коментар, цитира Zamunda.info.

 

От файла NFO, публикуван с филма, може да se потвърдим, че разделителната способност е отчетената 1920 × 780, а времето за изпълнение е 2 часа и 30 минути, пет минути по -малко от 155 минути, изброени в IMDb.

 

 

От едно копие се появяват много други.


След първоначалното издание на 10,6 GB, други варианти с марка EVO се появиха онлайн в по -малки размери на файлове, включително 4,4 GB и около 1,8 GB. Тези по-лесни за консумация копия са популярни сред пиратите, като десетки хиляди се включват в действието само през първите няколко часа.

 

В резултат на това Dune очевидно е на път да се превърне в един от най -пиратските филми на годината.

 

Ще отнеме известно време, за да се прецени правилно колко пъти филмът ще бъде заснет чрез торенти, но е по -малко лесно да се прецени до каква продължителност филмът ще бъде пиратски като цяло.

 

Неоторизираните сайтове за стрийминг сега представляват огромна част от неофициалния пазар, така че дори да е имало стотици хиляди изтегляния досега (което изглежда вероятно), тази цифра може да бъде намалена през следващите дни.

 

 

Изтичането на Dune от peer-to-peer групата на EVO е най-новото в заглавията на сенчестия обект. Миналия месец EVO също беше отговорна за изтичането на копия от „Силата на кучето“ и „Виновните“.

 

Тези филми на Netflix очевидно са получени от прожектори на филмови фестивали и са публикувани много преди официалните им дати на излизане.

 

Точният източник на изтичането на Dune в момента е неизвестен, но идва само няколко дни преди едновременното му пускане в американските кина и HBO Max ще бъде удар за Warner Bros. и режисьора Дени Вилньов, който вече призова хората да гледат филма в кината, а не на малкия екран.

 

Начинът, по който се случи, не ме прави щастлив. Честно казано, да гледам Dune по телевизията, най -добрият начин, по който мога да го сравня, е да карам моторна лодка във ваната си. За мен е смешно. Това е филм, който е направен като почит към преживяването на големия екран “, каза той наскоро, коментирайки обявяването на премиерната дата.

 

Вилньов казва, че големият враг на киното „е пандемията“, но в момента друг вид разпространение на вируса може да бъде още по -голяма грижа.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати