Меню

Избрани новини

Клюкарник

Рачков се изръсил със 100 бона за да спаси брат си от затвора

Димитър и Петър Рачкови

Актьорът е впрегнал армия от адвокати, за да отърве своя брат от проблемите със закона

Баткото на комика преди броени дни бе сгащен при спецакция на полицията в Бургас в подвижна нарколаборатория. Петър бе изловен с още двама свои криминално проявени съратници в автомобил, в който служителите на реда открили най-различни пособия за забъркване на синтетична дрога, пише ПИК.

Въпреки че братът на Рачков бил закопчан и арестуван, полицаите го пуснали след първите 24 часа. В районното веднага плъзнали слухове, че най-вероятно телевизионерът отново е задвижил всичките си връзки, за да отърве своя роднина от кауша.

Водещият на „Господари на ефира“ звъннал на най-добрите адвокати и щял да им плати колосални хонорари, за да спасят батко му от решетките. Неотдавна по-големият от братята Рачкови бе разследван и за производство и пласиране на фалшиви пари, но се размина с пандиза отново благодарение на актьора. Криминалното му досие не се изчерпва и с това. Петър може да се похвали с присъда от 9 месеца лишаване от свобода заради представяне на фалшива шофьорска книжка.

Той бе спипан с фалшифицирания документ след поредното си нарушение на пътя. Бургазлията пробутал на катаджиите подправена шофьорска книжка, но номерът му не минал. Според близки на семейството до момента Рачков е пръснал близо 100 бона за адвокати, за да спасява черната овца в семейството, който го резили пред цяла България.

Честите пребивавания на Петър Рачков в районното неведнъж скапвали отношенията с брат му, който се зарекъл никога повече да не му помага. „Не съм длъжен аз да плащам за твоите грешки“, телефонирал на батко си Рачков неведнъж и спирал да отговаря на многобройните му повиквания. Актьорът обаче не можел да се отрече напълно от най-близкия си и в крайна сметка пак развързвал кесията и наемал видни юристи, за да се размине Петър или само с глоба, или с минимална присъда.

От лапите на полицията водещият на „Като две капки вода“ успявал да го избави, но не и от тези на банките. Оказва се, че братът на Рачков бил проспериращ бизнесмен преди около десетина години. Тогава през сметките му минавали хиляди левове печалба от покупка и продажба на автомобили втора употреба. Кризата на автопазара обаче не подминала и него и за отрицателно време стопила спестяванията му. След като зациклил алъш-вериша с автомобили, Петър Рачков се насочил към търговия с хранителни стоки. Смятал да зарежда със закуски детските градини и училищата в Бургас. За новото начинание злополучният бизнесмен теглил 100 хиляди лева кредит, който спрял да погасява още след първата година. Лихвите и наказанията не спирали да растат, а от банката го издирвали непрекъснато. В този период и жена му Димитрина го напуснала, защото положението станало нетърпимо. Близки до семейството разказват, че отново на помощ на Петър се притекъл брат му, който стопил дълговете му със свои пари.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати