Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Образователните играчки в живота на детето

 

Съвременното общество е пълно с информация, следователно от ранна възраст детето трябва да се запознае с различни теми и да може да демонстрира знания в много области. Веднага след раждането родителите се замислят за всестранното развитие на бебето. В този смисъл образователните играчки са чудесен начин малчуганите да придобият необходимите умения чрез игра. 

За да могат образователните играчки наистина да дадат желания резултат обаче, е необходимо да тренирате редовно и всеки път да пленявате бебето с нови неща. В случай на систематични упражнения можете да забележите подобрение на фините двигателни умения, образно и логическо мислене. Тези игри учат децата да се концентрират върху поставена цел, помагат им да подобрят своята комуникация и им осигуряват пространство за самоизразяване. А сега, нека да разберем какви образователни играчки да изберете, в съответствие с възрастта на детето.

Видове образователни играчки

Интерактивните играчки  са много популярни. Става дума за модели, които могат да пеят песни, да говорят и да разказват истории. Използването им оказва благотворен ефект върху развитието на речта. Струва си да се спомене, че играчките, които развиват възприятието и разбирането на думите, трябва да бъдат въведени в играта на детето от най-ранна възраст. За най-малките звуците и думите трябва да са най-прости, за по-големите деца са подходящи играчки с дълги истории и стихотворения.

Пирамидите също могат да се считат за играчки, които подпомагат развитието на детето и по-специално логическото мислене. Те могат да бъдат направени от пластмаса, дърво или плат. Препоръчителната възраст за игра на пирамиди е 1-3 години, защото на тази възраст започват да се формират понятия като форма и цвят. В процеса на игра се развиват и фините двигателни умения.

Сортерите са сравнително нов вид играчки на пазара. Представляват контейнер с капак с дупки с различна форма. Необходимо е да се изберат точните части, съответстващи на формата на дупките. Така детето започва да натрупва познания за разликата в размера на предметите, както и да се учи да се ориентира в пространството. Образователни играчки от този тип са подходящи за деца на 1 година.

Източник: jambo-bg.com

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати