Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Тънкости при полагането на битумни керемиди

 

На първо място от голямо значение е по протежение на щайгата на покрива да се положи хидроизолационен килим, за устройството на който трябва да вземете материала, препоръчан от производителя на вида битумна керемида, избран за полагане. Важно е да знаете, че традиционният покривен материал не е подходящ за тези цели. Освен това, ако го използвате, вашата гаранция за покрива с битумни керемиди няма да важи.

За проектиране и укрепване на периметъра на покрива се инсталира метална защита пред хидроизолационното устройство:

-          Тя е монтирана пред устройството за хидроизолационни килими.

-          Фиксирани  са към щайгата, разпределени на всеки 10-15 см.

-          Закопчалките са поцинковани с широки капачки.

-          Имат крайни ленти.

-          Монтирани над облицовъчната хидроизолация по ръба на надвесите на фронтона. Където  са фиксирани по същия начин.

-          Стандартната дължина на дъските по правило не е достатъчна, за да се побере по цялата дължина. Затова те се удължават чрез банално налагане на следващия подобен елемент с припокриване на предишните 3-5 см. Закопчалките в тази област се поставят на всеки 2 см.

Извършване на хидроизолационни работи

Обикновено производителите сами произвеждат всички компоненти за покрива от битумни керемиди, включително хидроизолационни подложки. Те са направени от смес от битум с полимер, но са значително по-тънки от самото покритие и гранулатът не се използва за поръсване при тях. Специфичността на устройството на хидроизолационна облицовка зависи от стръмността на конструкцията, ако: Наклонът е в рамките на 12-18º. Се организира непрекъсната хидроизолационна защита с предварително закрепване на дублиращи се хидроизолации в зони, в които вероятността от течове е най-голяма, които включват всички изпъкнали и вдлъбнати ъгли на конструкцията, корнизи, проходи и надвеси на фронтона. Наклон над 18º. Хидроизолационната защита се поставя само върху зони с възможни течове - тези много извити и изпъкнали ъгли, т.е. в долини, по хълбочните и билните ребра, по корнизите, по надвесите на фронтона и около проходите на комуникационните тръби през покрива. В първия случай непрекъснат хидроизолационен килим се полага в хоризонтални ивици, започвайки от линията на корниза. Преди да го поставите обаче, подсилете хидроизолацията на проблемните зони със самозалепващ се водоотблъскващ материал.

Източник: https://remontira.bg/

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Етикети ремонт, покрив

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати