Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Любимката на Божков Лилана е задържана за злоупотреба с европари

Сред седемте арестувани е и брат й Скилър

 

Лиляна Деянова, позната като поп пeвицaтa ЛиЛaнa и брат й Александър Деянов – бийт боксъра Скилър са зaдържaни при oпeрaция нa Cпeцпрoкурaтурaтa и МВР в Coфия, прeдaдe NОVА, пoзoвaвaйки ce нa cвoи изтoчници.

Те са участвали в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения певицата и още четири лица за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Припомнете си, че LifeOnline.bg разказа за близките връзки на Лилана с Васил Божнов.

Те са задържани на 25 април 2020 г. при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. При извършените действия по разследването от следователи от отдел „Следствен“ при Специализираната прокуратура са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

 

Лилана и Скилър

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност.

Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

На трима от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа. Днес, 26 април 2020 г., Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. На другите двама обвинени са взети парични гаранции.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати