Меню

Избрани новини

Фен зона

Къде да запишем да тренират децата ни през лятото, а защо не и ние с тях

Водните спортове са за предпочитане през горещия сезон, кану-каякът е един от тях, който развива много физически и психологически качества

Лятото е в разгара си, някои от нас вече са отишли на почивка, на други им предстои.

Децата в ученическа възраст са във ваканция, имат още месец и половина до началото на учебната година.

За да откъснем за малко потомците си от компютрите, плейстейшъните и смартфоните можем да ги запишем да тренират, като най-подходящи за сезона са водните спортове.

Плуване, ватерпол, синхронно плуване са дисциплините, които могат да започнат да тренират или да продължат, ако вече са пробвали, вашите по-малки или по-отраснали малчугани.

Най-доброто място за тези спортове е басейн "Приморски" във Варна, който предлага отлични условия и скамейки за наблюдение на тренировките от родителите.

Другото място за практикуване на водни спортове е плувен център "Делфини", басейнът там е изцяло затворен и обучението се провежда целогодишно.

Нещо по-различно и по-атрактивно обаче, на което можете да запишете децата си е спортът кану-каяк.

На крайезерния път във Варна се намира Гребната база, където всеки ден или 3 пъти седмично, по желание, вашите малки наследници, а защо не и вие самите можете да се научите да гребете сред красивите вълни на Черно море.

В базата се провеждат тренировки по кану-каяк, за деца 10+ и възрастни.

Точният адрес на Спортен Клуб “Черно Море –Бриз Кану-Каяк” е ул. „Девня” 110 (ако идвате от центъра се прави обратен завой под сградата на фирма за автогуми "Диана").

Треньори са Петя Йорданова, Христо Григоров и Красимир Босилков.


Спортът кану-каяк е много динамичен и допринася за доброто физическо развитие на вашите деца. Изгражда и възпитава на дисциплина, ред и борбеност. 

В обучението се залага и прилагат на практика индивидуални програми за всички състезатели на клуба, същото което би допринесло за повишаване на персоналното им ниво, развитието му и създаването на предпоставки за успешна реализация- както физически, така и спортно технически, не е на последно място емоционално-психически, дават заявка от клуба. 

Желателно е децата да умеят да плуват. По време на обученията се използват надуваеми жилетки.

Тренировките се провеждат всеки делничен ден като в понеделник, сряда и петък са преди обед, а във вторник и четвъртък следобед.

Можете да ги откриете на тел. 0879/18 74 66 и на ФБ адрес: СК "Черно Море - Бриз кану - каяк"

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати