Меню

Избрани новини

Риалити

Бащата на Папи Ханс изгуби битката с рака!

Стресът покрай отварянето на досието му на агент на ДС отключило болестта

Точно когато е на гребена на вълната и на върха от славата, за която толкова много работи съдбата нанесе тежък удар на артиста Папи Ханс.

На 63 години почина изтъкнатият поет, критик и преводач проф. Владимир Трендафилов, баща на актуалният млад артист Константин Трендафилов, по известен с псевдонима Папи Ханс.

Интелектуалецът е издъхнал в сряда сутринта, съобщиха негови колеги, от които става ясно, че кончината е в следствие на боледуване от рак.

В понеделник Папи Ханс шокира зрителите на NOVA като емоционално се обърна към баща си от сцената на предаването „Като две капки вода”, където се състезава за победа.

„Тате, обичам те и съм с теб”, каза Папи Ханс, като даде сигнал за лошото, което предстои.

Съмнения за пазено в тайна заболяване се появиха на момента, а вече е ясно, че точно в този момент неговият баща е преживявал последните си часове на земята...

Подкрепата на сина му слага край на грозните спекулации, че те не са се разбирали. Напротив – проф. Трендафилов бе горд със сина си, и то с основание, пише „Уикенд“. 

Макар и по-известен като изпълнител, Папи е написал стихосбирка и роман, както и авангардни арт акции („Под игото” на шльокавица) и запомнящи се реклами.

Проф. Владимир Трендафилов е роден във Варна през 1955 г. Завършва английска филология в Софийския университет и две години работи като редактор в издателство „Народна култура” (1981-1983).

Преподава в СУ „Св. Климент Охридски”, Катедра по англицистика и американистика (англо-български превод, английска стилистика, съвременна британска поезия) от 1983 до 2001 г.

В началото на 2013 г. проф. Трендафилов отново е преподавател в Катедрата по англицистика и американистика към Софийския университет и води лекции по съвременна британска литература.

Превежда от английски на български език основно поезия. Проф. Трендафилов има и две издадени стихосбирки – „Четирите фокуса” (1997) и „Смъртният танц на фокусника и други стихотворения“ (1999).

Приятели на интелектуалеца споделят, че той трудно преживял позора с отварянето на досието му. На 17 декември 2017 г. проф.

Трендафилов сам се разкри като секретен сътрудник на Държавна сигурност, тъй като получил писмо от Комисията по досиета, че предстои публичното му оповестяване.

За да изпревари решението, той лично разказа досега тайната си на комунистическа полиция.

Така стана ясно, че е бил вербуван и регистриран като агент Богдан в мрачното 6-о управление на ДС през 1985 г. Пишел рапорти до 1989 г. „Много ме е срам”, призна проф. Владимир Трендафилов.

Въпреки че повечето му колеги и приятели го подкрепиха, бащата на Папи Ханс преживя тежко моралното си крушение. От стрес и срам той отключва рак месеци по-късно.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза