Меню

Избрани новини

Фен зона

Зейнеб: „Всеки ден плача за Турция!“

„Просто не знам как до опиша тази трагедия, правя всичко по силите си, за да помогна“

 

Телевизионерката Зейнеб Маджурова е сред най-активните дарители за пострадалите от опустошително земетресение съседи в Турция.

 

Тя признава, че преживява лично случилото се, защото самата тя е с турски произход и има много приятели в страната, които са засегнати от случилото се.

 

"Плача всеки ден. Дори не знам как да опиша трагедията. Последното нещо, което истински ме разтърси, е новината за намереното и спасено бебе на 20 дни Карем, стояло под руините. Благодаря на Господ, че това се случи! Надявам се още на такива чудеса", сподели през сълзи Маджурова.

 

От самото начало Зейнеб не просто изпраща есемеси в помощ, а координира и различни инициативи. С нейни приятели организира онлайн благотворителна разпродажба, а средствата ще заминат в помощ на нуждаещите се.

 

"Можем малко да помогнем с одеяла, генератори, печки, палатки, дълготрайни продукти и молитва! Има отворени пунктове на Червения кръст в София, Пловдив, Варна", призовава за помощ Зейнеб.

 

 

Бургазлийката е огорчена, че дори в трагедията има хора, които намират време за скандали по темата. Така след като първоначално споделя номера на БЧК за дарения, нейни последователи в социалните мрежи я засипват с негативни коментари защо зове за помощ само за жертвите в Турция, но не и в Сирия.

 

Зейнеб разкрива, че й е станало много обидно от хорската злоба, която е срещнала. Бившата партньорка на Гала в "На кафе" обяснява, че именно заради това самата тя пази в пълна тайна личния си живот.

 

Тя е категорична, че ще продължи да търси различни варианти за помощ най-вече на пострадалите деца от земетресението и се надява и много други хора да последват примера й.

 

Междувременно стана ясна, че вече има над 15 000 потвърдени жертви и 62 937 ранени в Турция. В Сирия се знае, че при земетресението са загинали 3162 души, но се очаква броят да нараства още.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза