Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Здравният министър даде на заден и отвори отново заведенията!

От полунощ клубове и барове ще отворят врати и на закрито

 

Преди минути на импровизиран брифинг пред здравното министерство бе обявено, че браншовата организация на заведенията е предложила мерки, които да се приемат за да се пристъпи към отваряне на нощните заведения и завръщането на хората на работа.

 

Предложените мерки са приети и от полунощ клубовете отново ще посрещат посетители на закрито. Условията са да се допуска капацитет човек на квадратен метър и пълен пакет мерки за сигурност: маски за персонала, системна дезинфекция, измерване на температура на входа и спазване на дистанция.

 

 

Семейните тържества – сватби, кръщенета и т.н. също се разрешават, при спазване на стриктни условия за дезинфекция и спазване на дистанция.

 

От организацията изтъкнаха, че представляват 80 хиляди служители, които са единствените лишени от право на труд. Визирани бяха и последните събития, където цяла българия стана свидел на масови събирания на хиляди хора пред президентството, което е в абсолютен разрез с предписанията.

 

Трябва да се изтъкне, че въпреки десетките клъстърни случаи във фабрики и заводи, този тип производство не е подлаган на подобни рестрикции, въпреки очевидното нарушаване на противоепидемичните изисквания.

За сметка на това, нощните заведения са принудени да стоят затворени макар да няма заразени от персонала и въпреки спазването на всички изисквания.  

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати