Меню

Избрани новини

Пикантерии

Владо Пенев разтърсен от модерното психическо разстройство „Паник атака“!

Екранният проф. Цонев изпитал ужаса на хистерията на собствен гръб

 

Владо Пенев получил паник атака, след като облякъл предпазен костюм за сцена в последните заснети епизоди на „Откраднат живот“. В медицинската драма актьорът облича престилката на проф. Цонев.

До стресовата ситуация се стигнало, след като сценаристите решили да вклинят новия ковид 19 и в сериала.

По време на снимките са спазвани всички мерки за безопасността на екипа, категоричен е Пенев.

Всички сцени с масовки трябвало да бъдат пренаписани, бил максимално ограничен контактът на актьорите един с друг. Световната пандемия съкрати и броя на първоначално планираните епизоди за настоящия сезон „Системата“.

 

„Ние сме родени на тая земя с предназначението да обичаме и когато мразим, завиждаме, когато сме зли, проявяваме негативните си качества, ние не сме ние, не сме хора“, каза още известният актьор в интервю пред водещия Мон Дьо за публицистичното токшоу „Неделята на NOVA“.

Относно промените, които кризата с пандемията на коронавирус ще наложи в сферата на театъра, Пенев коментира:

„Сега ще си дадем сметка колко много всъщност бяхме постигнали в областта на културата и възпитанието на публиката, на хората, които консумират култура. Как всичко това сега изведнъж ще трябва да започне отначало…“.


Според актьора самият смисъл на театъра е срещата на живо между публиката и тези на сцената. Интернет и различните платформи са други форми на изкуство, които вече ги има – кино, телевизия, но това не е театър.

И когато не сме в ситуация да можем да се видим на живо, изкуството страда. А когато това продължава дълго време, нуждата, рефлексът на хората да отидат в театъра се притъпяват, категоричен е той.

„Излизат на преден план много по-важни неща: да ям, да си почина, да отида на море, да дам на децата си добро образование. И да отида на театър, за да изпитам някакво естетическо удоволствие, постепенно се измества на все по-заден и по-заден план. Не знам как ще се възстанови това спокойствие у хората, за да имат нужда да отидат на театър“, каза Владо Пенев.

 

И се спря на факта, че самите те, артистите, ще бъдат подложени на големи изпитания, защото голяма част са на свободна практика и живеят от това.

„Аз самият ще се „прибера“, ще се огранича в някакви неща, но не знам докога ще продължи това положение. И все пак се надявам, че това ще свърши в обозримо бъдеще, ще възобновим дейността на театрите, макар и бавно ще се върнем към това, което бяхме постигнали“, отбеляза той.

 

Пенев призна, че любимото му място е вкъщи, където в двора сади различни растения.

„Те не са просто цветя, а дървета, които ще си живеят и без мен. Когато мен няма да ме има, да оставя тая следа и тоя белег от мен – това ми е много скъпо и мило“, каза именитият актьор, който продължава да оставя значима следа и с ролите си на сцената и на екрана.

На въпрос кой е човекът, променил живота му, Пенев отговори:

„Нескромно е, но аз сам си го промених. Не се гордея с това, но аз мисля, че по-голяма част от важните неща, които са белязали живота ми, са следствие от решения и усилия, които съм взел и положил сам.“ Актьорът не скри, че винаги е искал важните неща да го отличават от масата, а не да го уеднаквяват с нея.

Към по-младите хора той даде съвет да не бързат и да бъдат малко по-концентрирани и смирени.

 

„Знам колко е трудно млад човек в наше време да си постави цел за след 5-10 години. Младите искат всичко 100% сега и в момента. Ето това е нещо, което не бива да правят, защото това е единственият ни живот на тая земя, друг няма да имаме или поне няма да го осъзнаваме по тоя начин“, изтъкна той.

Попитан за урока на неговия живот, Владо Пенев обясни: това, че човек може да направи всичко сам, че трябва да вярва в себе си и да прави усилия да се справя.

„Ако беше Господ, какво щеше да казваш в тези дни на Владо Пенев?“, провокира го водещият. „Смири се и помечтай“, бе отговорът на актьора. На финала на участието си Пенев изпълни стихотворението на Валери Петров „За хвърчащите хора“, което разплака Мон Дьо./ източник Secret.bg

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати