Меню

Избрани новини

Фен зона

Тайланд отваря границите си за ваксинирани туристи от юли!

Снимка: LifeOnline.bg

Пукет ще посреща туристи без карантина, ако са ваксинирани

 

Тайланд ще започне да премахва карантинните изисквания и ще отвори границите си за напълно ваксинирани пътници от това лято, потвърдиха служители, съобщава breakingtravelnews.com.

 

От 1 юли популярният туристически остров Пукет ще бъде първата дестинация в страната, която ще посреща международни пътници, а от октомври още пет туристически зони ще облекчат ограниченията.

 

Новината идва, след като Центърът за управление на икономическата ситуация (CESA), председателстван от тайландския министър-председател Прают Чан-Оча, одобри етапите на възобновяване.

От юли карантинният период ще бъде премахнат изцяло за Пукет.

 

Междувременно жителите на Пукет получават приоритет да получат ваксината, целяща 70% от населението да бъде ваксинирано преди възобновяването на туризма.

 

От октомври Пукет, Краби, Пхангнга, Ко Самуи, Чонбури (Патая) и Чианг Май ще бъдат достъпни, без карантина, за ваксинирани пътници.


Пътуващите трябва да останат най-малко седем дни на входна точка, така че трябва да планират съответно маршрута си.

 

Всички пътуващи ще трябва да направят тест за Covid-19 при пристигането си (в хотела си) и да останат поне седем дни в точката на влизане (т.е. Пукет), преди да пътуват из Тайланд.

Всички останали дестинации в Тайланд, които не са изброени по-горе, все още подлежат на задължителна седемдневна карантина при пристигане до допълнително известие.

 

„Приоритетът на Тайланд е да направи туризма безопасен както за туристите, така и за местните жители“, каза Чиравади Хунсуб, директор на туристическия орган на Тайланд (TAT) Лондон.

„От 1 юли карантина няма да се изисква за туристите от Обединеното кралство, посещаващи Пукет, на базата, че са били напълно ваксинирани и тестът им е отрицателен за Covid-19.

 

Пукет е зона без Covid-19 в продължение на 90 дни, така че е безопасен избор за британските туристи, които искат да се измъкнат това лято.

От октомври пет нови популярни дестинации ще бъдат отворени отново преди нашия пиков сезон, готови да посрещнат зимните слънчеви туристи.“


Следващото актуално видео показва ситуацията в Пукет към момента 28 март 2021г.


 


 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза