Меню

Избрани новини

Клюкарник

Иван Гарелов се крие от виелиците в палат на екзотичен азиатски остров!

Снимка: LifeOnline.bg

От години журналистът прекарва зимите на топло и слънчево в Тайланд

76 годишният журналист и бивш разузнавач Иван Гарелов не понася студовете и отдавна е измислил любопитен начин да се спаси от снега и виелиците, научи репортер на LifeOnline.bg.

От доста години роденият в с. Смилец телевизионер прекарва зимните месеци далече от родината на топло и слънчево в Тайланд, където се е уредил доста добре, издаде източник.

Според „донесението“, бившият ДС кадър притежава уютна вила на екзотичният остров Пукет. Къщата била достатъчно голяма да събере цялото семейство Гарелови, но в нея на гости често били канени и близки другари на агент Талев.

Информаторът твърди, че домът на Герлов в Кралство Тайланд се намирал в тузарски район на огромният остров, имал прекрасна гледка и разбира се задължителния за тези ширини басейн, край който нашенците играели карти и табла и се разхлаждали в тропическите жеги.

Семейството си имало и прислуга от югоизточната страна, които да помагат в къщната работа и да поддържат реда и чистотата в дома и голямата градина, издава доносника пред наш репортер. Те се грижели за райското убежище на мистър "Панорама", докато отсъства и е в родината.

Гарелов е женен за журналиста от БНР Донка Стамболийска. Тя е втората му жена, а от брака с Василка Гарелова имат две деца – преводачката и кинокритик Калина Гарелова (1968), от която има и внучка и Стефан Гарелов (1975).

Припомнете си, че след разсекретяването на досиетата стана ясно, че между 1967 и 1969 година Гарелов работи в Първо управление на Държавна сигурност, а след 1970 година е нещатен сътрудник на службите.

Иван Гарелов е бил щатен и нещатен служител на КДС и Първо главно управление (ПГУ) на ДС с псевдоним „Талев“. Той е работил като разузнавач от 1967 година, като през 1968 е минал курс за квалификация в СССР.

През 2017 бе кандидат за директор на БНТ, но от СЕМ не одобриха концепцията му. Мустакатият пазарджиклия с половин уста сподели защо лицето и гласът му отсъстват от многобройните чествания и ретро материали по случай 60-ата годишнина на обществената телевизия, с които ефирът е ежедневно залят в последните месеци.

Оказа се, че Гарелов е обиден на държавната медиа, защото неглижирали неговите заслуги към историята на телевизията.

„Отказах да участвам в „60 години БНТ”. Този свят не е моят и на моите колеги”, омерзен призна Гарелов. – „Какви са тия обобщения, че в БНТ се били справяли с цензурата, защото били много хитри и можещи. Ако не беше Иван Славков, щяхме да ги видим тогава”, отдава почит на покойния си адаш Мистър „Панорама”.

В светлината на тези факти любимата фраза на Иван Гарелов "Часът и мястото на срещата са известни" придобива ново значение...

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от More Than Phuket | Thailand (@morethanphuket) наЯну 2, 2020 в 2:58 PST

 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. Коментари (1)

Сашо Много гнусни жълти мошеници сте вие. Нищо такова няма. Искам да дойде време, когато за разпространение на лъжи ще се лежи в затвор. И тогава истинско щастие ще е, да видя автора на тази глупост в южното крило на Софийския.
24.01.2023 16:43 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза