Меню

Избрани новини

Ексклузивно

СЕМ сваля от Интернет бруталното видеото от самоубийството на Денис Теофиков!

LifeOnline.bg бе една от малкото медии, която не си позволи да го публикува

 

Съветът за електронни медии (СЕМ) осъди остро разпространението на кадрите от смъртта на Денис Теофиков.

 

"Смущаващо е бруталното погазване на хуманността и етичните норми в журналистиката, както и откритата демонстрация на бездушие към паметта му и страданието на близките.

Вследствие на разширените си правомощия, СЕМ реагира веднага на подаден сигнал за неподходящо съдържание в платформите за споделяне на видеоклипове (VSP) YouTube, Facebook, Twitter, TikTok.

Експертите на Съвета докладват публикуваното от потребителите съдържание и клиповете се премахват своевременно", се казва в позицията на медийния регулатор, цитирана от ПИК.

 

От там добавиха, че са сезирали и компетентния орган в държавата, под чиято юрисдикция са изброените платформите.

 

Както първо LifeOnline.bg съобщи, вчера най-напред бруталното видео се появи в платформата "Тик-ток", където бе качено от дете. Клипа е заснет от баща му, най-вероятно първият полицай отзовал се на сигнала.

 

От там бе свалено и качено в лични профили на потребители в YouTube

 

Проверка на нашата медия показва, че към момента на написване на тази публикация, ужасяващия клип все още може да бъде открит в мрежата.

 

Призоваваме всички потребители публикували копия на отвратителното видео в своите акаунти, да ги премахнат и да уважат близките в този тежък момент!

 

Припомняме, че LifeOnline.bg бе една от малкото медии, която не си позволи да публикува бруталния клип заснет веднага след трагедията.

 

 

ВСИЧКО ЗА ФАТАЛНАТА СМЪРТ НА ДЕНИС ТЕОФИКОВ ЧЕТИ ТУК!

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (1)

Ттт Хора първо казват че е бил с приятеля си горе да оставят котката,после казва приятелката му че е била доло,а пък той нямал котка а куче което е на село,дали пък не е заварил приятеля си с бившата си приятелка? И така те да се прикриват незнам
27.10.2021 01:53 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза