Меню

Избрани новини

Музика

Стефан Диомов: „Гери-Никол и Криско са примитивни“

Стефан Диомов

Прочутият майстор на шлагерите направо смаза младото поколение изпълнители

Композиторът Стефан Диомов, създател на вечните хитове на Тони Димитрова и "Тоника", изказа смазваща критика по адрес на любимците на младото поколение Гери-Никол, Криско, Павел и Венци Венци. Последните двама взеха 8 награди от "БГ Радио". 

"А текстовете им са срамотия. Това, което се случи, е пожар, наводнение, беда. Граничи с престъпление! Гери-Никол, Дара, Тита, Криско... Няма да ги отрека, защото младите ги харесват. Но не ги разбирам. Те не правят моята музика, не виждам дълбочина в творчеството им. Изглеждат ми лековато и примитивно. Мога да използвам цяла армия епитети, за да изразя отрицателното си отношения към тази музика.

Сузанита Мурадова

Колкото до "Ъпсурт" - вече всичко залита към чалгата. Тя се превръща в едно национално движение. В момента не може да се чуе смислена песен с художествен текст. Авторите са обезкървени и обезнадеждени. Сега и да напиша най-прекрасната музика на света, съм сигурен, че тя няма да бъде излъчена по радиата. Но ако направя едно елементарно чалга парче, то ще се завърти на всяка цена", разсъждава Диомов пред столичен седмичник.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза