Меню

Избрани новини

Фен зона

Сериалът "Чернобил" е с най-висок рейтинг, пребори "Игра на тронове"

Минипоредицата на HBO е довелa до 40% скок на туризма край централата

Вече официално сериалът "Чернобил" е с най-висок рейтинг в историята на телевизията. 

След излъчването на 5 и последен епизод, поредицата зае първо място във филмовите класации онлайн, като измести касовия "Игра на Тронове".

Продукцията на HBO проследява събитията след ядрената авария в атомната централа през 1986 година. 

Аварията в атомната електроцентрала в Чернобил на 26 април 1986 г. е една от най-ужасяващите катастрофи в най-новата история на Европа. В следствие на експлозията, изпуснатата радиация засяга Украйна, Белорусия и Русия, а радиоактивният облак стига чак до Западна Европа и скандинавските държави. Валери Легасов (Джаред Харис) е най-добрият ядрен физик в Съветския съюз, който заедно с Уляна Кхомюк (Емили Уотсън) са част от екипа, който трябва да проучи и оцени мащаба на последствията от инцидента, както и да изясни причините за него. Стелан Скарсгард е в ролята на заместник министър-председателя Борис Шчербина, изпратен от правителството в Чернобил броени часове след аварията. Сериалът разказва историята, както на задкулисните политически борби, така и на смелите мъже и жени, жертвали себе си, за да предпазят Европа от още по-ужасяваща катастрофа.

Минисериалът достигна заветните 9,7 от 10 пункта рейтинг.

През април тази година бяха отбелязани 33 години от катастрофата, предизвикана след неуспешен тест на сигурността в четвърти реактор на ядрената централа, след който облак от радиоактивни частици достигна голяма част от Европа.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати