Меню

Избрани новини

Звездите

Харисън Форд ще снима продължението на „Индиана Джоунс“ в България

Снимка: кадър от филм

Очаква се филмът да излезе в края на 2020 година

Снимките за  продължението на „Индиана Джоунс” може да се състоят у нас. Това е съобщил режисьорът на приключенската поредица Рик Маккалъм, който вече оглежда подходящи локации у нас.

Поредната серия е петата история за археолога Индиана Джоунс и е много вероятно поне частично, а защо не и изцяло да бъде снимана на у нас. Режисьорът вече има опит с нашите екипи и познава добре страната ни и начина на работа в България.

„Тези локации са невиждани и непознати, и затова са толкова интересни”, казва Маккалъм. Той е впечатлен от младото поколение кинаджии, които успяват да се изразят по толкова динамичен начин със средствата на киното.

Според Рик киното в България се развива много успешно, а страната ни би се конкурирала и с европейските проекти, ако филмите бъдат „технически добри, ярки, провокативни, смели и противоречиви и натоварени с електричество, така че хората от цяла Европа да се идентифицират с тях”, споделя още продуцентът. 

Именно красотата на природата и локациите ни, които „стават за всичко” вдъхновяват Маккалъм да предложи снимките на „Индиана Джоунс” да се проведат у нас.  „А защо и самият актьор да не дойде тук? Това е добра идея”, казва още режисьорът.

Харисън Форд и преди е идвал у нас за снимките на „Непобедимите 3“.

Продължението на Индиана Джоунс е планирано да излезе 2020 година, а този декември ще излезе и последния епизод от сагата „Междузвездни войни”.

След покупката на „Лукасфилмс” от „Дисни“, те придобиха и правата над космическата поредица.

Епизод IX е последен в поредицата, а режисьор е Колин Тревъроу.

„Харесвам страната ви и мисля, че тук можем да продължим като локация не само за Индиана Джоунс, но и за филма „Междузвездни войни”. Разбира се, това не зависи само от мен”, казва още Рик.

Продуцентът признава, че е важно да има сътрудничество между страните, тъй като кризата е ударила доста зле и киноиндустрията. И в момента нито една страна не разполага с достатъчно средства, за да прави филми самостоятелно.

Рик с носталгия си спомня и времето, когато с Джордж Лукас финансирали първия епизод от „Междузвездни войни” от своя джоб, пътували постоянно и търсели възможно най-изгодните начини да заснемат филма. За тях обаче било много по-важно да реализират една добра идея, а не толкова да спечелят пари от нея.

Основен конкурент на България като мека за Холивудските продукции в Европа е Унгария, която освен че разполага с огромни студия, красива природа и добре обучени снимачни екипи предоставя и големи данъчни облекчения за чуждите кино продукции избрали да снимат в страната им.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза