Меню

Избрани новини

Клюкарник

Поредни скандали с конкурса „Мисис България“! (видео)

Ева Добрева ще провежда „Мисис Варна“, но от София са недоволни

 

Не за сефте избухна нов скандал с конкурса „Мисис Бълагария“, в който отново в замесена морската столица Варна.

 

Носителката на титлата „Мисис България“ и съорганизатор на националния конкурс за омъжени жени Мариана Маринова алармира за опит на Ева Добрева, носителка на титлата Мис България свят, да „окрадне" труда й.

 

Става ясно, че Добрева е решила да организира надпревара във Варна под марката „Мисис Варна“. Маринова обаче твърди, че постъпката й е неморална защото вече три поредни години именно тя търси най-красивата омъжена жена в морската ни столица.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Eva Dobreva (@missworldbg)


„Мисис България“ е собственик на марката „Мисис“ и като такава има право да организира освен национален конкурс и регионални. През последните години сме правили такива в Пловдив, Бургас и Варна.

През септември 2022 имаме планирано ново издание на конкурса. Със съжаление разбрахме, че някой във Варна се опитва да открадне създаденото от нас, а въпросното лице е било част от музикалната програма на конкурса.

Искаме да предупредим всички дами от Варна, които се интересуват, че ново появилият се конкурс не е част от веригата „Мисис България“ и няма да им даде право да участват на финала през октомври.

През годините сме свикнали на всякакви опити да се наруши марката, но тук става дума за каквато и да е липса на морални ценности“, оплаква се пред „Телеграф“ Маринова.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mariana Marinova (@marianavmarinova)От изданието потърсили и Ева Добрева за коментар, която обяснява, че марката е била свободна: „Мисис Варна“ [на български] не беше патентована и аз го направих. Победителката в моя конкурс ще отиде на международен конкурс, но засега няма да издавам подробности".


Добрева не отрича, че била част от провелите се преди конкурси, но заяви, че е била там по покана на друг човек, а не от Мариана Маринова.

 

Припомняме, че притежател на марката изписана на български „Мисис България“ е Меги Савова, която провежда от години конкурси за омъжени жени под това име. Победителките в него обаче нямат право да участват на световния конкурс „Мисис Свят“ (изписано на английски Mrs. World).

 

Притежател на световната марка за България и съответно правото да избира представителка от България, която да представи страната на световния конкурс е Анита Мейзер, която от 2014 година работи с американските притежатели на марката и носи правата за конкурса "Mrs. Bulgaria".

 

 

Именно тогава едрогърдата варненка бе обявена от Меги Савова за самозванка и оплюта публично във всички родни медии. Савова заклейми Мейзер като крадла и лъжкиня, а в отговор на обвиненията българката с американски паспорт показа сертификат с правата подписан лично от покойния вече собственик и основател на конкурсите „Мисис Америка“ и „Мисис Свят“ Дейвид Мармел.

 

Припомнете си, че миналата година Анита Мейзер любезно покани победителката избрана от конкурса на Мариана Маринова да участва на световното съревнование в Лас Вегас, но така и не получи положителен отговор от организаторите.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати