Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Отегчително слаба „Евровизия“: Фалшив вой и имитации на световни звезди прогониха зрителите! (видео)

Италия ще бъде домакин на следващия конкурс

 

Качеството на песенния конкурс Евровизия осезателно е паднало, това показа тазгодишното състезание състояло се през изминалата седмица в Ротердам.

 

Бляскавата сцена не успя да заблуди зрителите в липсата на талант в голяма част от изпълнителите.

 

Те миличките или са изгубили тренинг през дългата пауза покрай пандемията, или до участие в Евровизия са се добрали протежета, връзкари, нечий любовници и тези, които са успели да си намерят достатъчно щедър спонсор.

 

Само десетина бяха достойните за внимание песни от около 40-те участващи. Наблъскани с беквокали фонограми доминираха сред представителите на различните държави, нямаше как да не се забележат пошлите имитации в стайлинг, сценично поведение и визия взети „назаем“ от световни звезди.

 

Албанката Анджела Перистери си повярва, че е балканската Бионсе. Затова беше облякла тоалета на американската си колежка. Това обаче се е сторило недостатъчно и затова беше изкопирала прическата, грима, че дори движенията на съпругата на Джей Зи.

 

Албания Vs. Америка

 

Липса на креативност демонстрираха и западните ни съседи. Сръбската тройка силикон, филър и ринопластика наречена „Hurricain“ (Ураган) бяха „пропуснали“ да забележат, че изглеждат и танцуват като американките „Дестинис чайлд“ (част, от които също беше Бионсе).

 

Hurricaine Vs. Destiny's Child

 

Филип Киркоров, който се беше заел да уреди молдованката Наталия Гордиенко с победа на конкурса, деликатно бе черпил идеи от успеха на Кайли Миноуг. Като идентично изкопира пеене, визия и маниер от австралийското миньонче.

 

 

Разбира се няма как да пропуснем и нашата участничка в европейските „Като две капки вода“.

 

Още с появата си преди 3 години Виктория Георгиева „шумно“ заяви, че ще наподобява осезателно Били Айлиш и като звучене и като изглеждане. През последните месеци приликата беше леко замазана, но някои забележими „съвпадения“ все пак си останаха.

 

За пижамката й ще си замълчим (макар и с буца в гърлото)…

 

Така или иначе „copy/paste“ изкуството не донесе забележителни резултати на нито една от изброените представителки, като дори спомогна за свличането на Виктория до 11-та позиция.

 

Фактически погледнато десетте песни от финалната подредба преди Георгиева, бяха единствените с ярка идентичност и разпознаваемост, а букмейкърите за пореден път разпознаха титулярите предвидливо.

 

Победител от състезанието излезе Италия.


 

 

Алтернативната рок банда Maneskin бе посочена за първенец много преди конкурса да се проведе. С 25 точки по-малко от тях на второ място се класира французойката Барбара Прави, а трети остана любимецът на професионалните съдии – представителят на Швейцария.

 

Трябва да се отбележи, че Италия не бе добре оценена от професионалните журита на страните участнички, но зрителския вот превърна изпълнителите на „Zitti E Buoni“ в безапелационен водач в листата.

 

Въпреки цялостната тенденция, българското жури и публика се оказа почти единодушни и отредиха победителя Италия да получи почти максималния брой точки от нас – 22  (10 от професионалистите и 12 от телевота).

 

 

В таблицата виждаме кои са страните подкрепили България (червено телевот / синьо национално жури)

 

 В заключение може да се отбележи, че подобно на Оскарите и Евровизия губи аудиторията си със занижаване на качеството на участниците.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати