Меню

Избрани новини

Фен зона

Експеримент! Властите в Нидерландия позволиха на зрителите да присъстват на Евровизия

Обсъжда се възможността публика да присъства в залата

 

Ако обстоятелствата го позволяват, зрителите ще могат да присъстват на песенния конкурс Евровизия през май, според официалната страница на събитието.

 

"Приветстваме това решение на правителството на Нидерландия и възможността да поканим феновете да се присъединят към нас на Евровизия", казва Мартин Остердал, изпълнителен надзорник на състезанието -


Разглеждаме варианти и следващата седмица ще обявим още подробна информация, за това как безопасно зрителите ще могат да присъстват на Евровизия. Ако ситуацията позволява. Здравето и безопасността на хората остават нашият основен приоритет. "

 

 

Представители на Европейския съюз за радио и телевизия също добавиха, че всички делегации, артисти и продуцентски екип ще спазват строг протокол и при никакви обстоятелства няма да контактуват със зрителите.

 

Известно е, че не повече от 3,5 хиляди души с отрицателен тест за Covid-19 ще могат да присъстват на всеки от концертите. 

 

Според  Националната медиен регулатор на Нидерландия, по този начин правителството на страната иска да проведе един вид експеримент, за да разбере дали големи събития с присъствието на зрители може да се провеждат по достатъчно безопасен начин.

 

Преди дни подобен експеримент беше проведен в Испания , където се състоя концерт с участието на 5 хиляди зрители.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза